Tungviktsmöte med WPT-touch i Uppsala

Helgens SPT i Uppsala ruvar på ett riktigt tungviktsmöte med WPT-touch: Daniel Windahl och Simon Vasquez mot Calle Knutsson och Carlos Perez Cabeza.

För ett par veckor sedan stod det klart att Calle Knutsson och hans spanska partner Perez Cabeza fick ett wild card till WPT i Båstad.

Deras svenska tour börjar redan nu. De ska spela i Uppsala och sedan i Vilshärad innan de beger sig för det stora äventyret i Båstad.

Ännu har inte det andra wild cardet avslöjats – men mycket tyder på att det går till Sveriges bästa lag: Windahl och Vasquez.

Klart är i alla fall att alla fyra finns på plats i Uppsala och att paren dessutom lär mötas eftersom de hamnat på samma sida.

- Det är bara kul. Man vill ju ha det optimala motståndet och ibland få stryk. Det är så man utvecklas, säger Daniel Windahl. Även om det är surt och tråkigt när det händer så är det ju så det är.

Två gånger den här säsongen har Windahl och Vasquez fått stryk på SPT – båda gångerna har det varit mot ett lag som bestått av en svensk och en utländsk spelare.

I Luleå var det John Larsson och Pablo Pellasini som blev för svåra. Och i Umeå var det just Knutsson, då i par med José Carlos Gaspar.

- Det är precis så det ska vara. Helst vill man ju kunna vara kvar här hemma och få stryk. Och det har steppats upp det här året, säger Windahl.

Hur bedömer du klassen på Knutsson och Cabeza, ni har ju ändå sett dom vid några WPT-kval nu?

- De spelar väldigt bra tillsammans. Det är två stora killar som inte lätta att få bort från nätet. Carlos är dessutom väldigt bra defensivt och höjer Calle.

- Men möts vi kommer vi såklart att gå för vinsten och göra allt vi kan för att få den.

På nedre halvan finns också riktigt bra lag.

Max Sjövall, Finlands bästa spelare, ställer upp i par med Gabo Loredo och de har rent av hamnat i samma grupp som Anton Andersson och Pablo Figueroa. Ett av dessa lag kommer alltså inte ens att nå kvartsfinal.

På damsidan blir Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani favoriter. Men det finns i första hand en trio par som utmanar:

Antonette Andersson/Christina Clement.

Ajla Behram/Mathilda Hamlin.

Billie Gajic/Anna Åkerberg.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk