Skadan som var nära att sabba WPT-festen

Calle Knutsson klämde fingret så illa att WPT-starten var nära att påverkas. ”Men de lyckades tömma fingret på blod – så nu är det bara att köra”, säger han.

Det är hett på banan. Vädret i Båstad är lika fantastiskt som förra sommaren. Calle Knutsson passar på att finslipa sin vibora med en sista bollkorg – matad av tränaren Andréas Johansson.

Äntligen är han riktigt förhoppningsfull.

Det var faktiskt värre i går.

Calle Knutsson råkade nämligen klämma höger lillfinger riktigt illa just innan helgen. Något som skapade en stor blodutgjutelse under nageln, vilket gjorde att det gjorde rejält ont när han spelade.

- Framför allt overheaden, säger han.

Men ett besök hos sjukvården lyckades lösa det värsta av problemet.

- Det tog ett tag, men till sist fick de hål på det och det bara sprutade blod, säger Calle och skrattar.

Ska Rmavbild 2019 06 25 Kl 121357Calle Knutsson och Carlos Perez Cabeza är redo för morgondagen.

 

Vilket gjorde att smärtan till största delen försvann och att han lär kunna spela smärtfritt i morgon när han och partnern Carlos Perez Cabeza kliver in på centercourten klockan 13.

- Det kommer bli en sådan upplevelse. Som Båstadpojk är ju centercourten helig mark.

Calle och Carlos ställs mot Javier Vasquez och Adrian Antelo, som lyckades kvala sig in i turneringen. Två spelare som coachen Andréas Johansson scoutat väl.

- Antelo är mycket tennis, han attackerar mycket och har bra smash. Sanchez är mer old school forehandspelare, som gnetar. Taktiken måste bli att gå via honom för att bygga upp poängen.

Calle och Carlos tränade tidigt på morgonen på centercourten och Calle är säker på att det kommer att bli en mäktig upplevelse att kliva in där i morgon.

- Det blir häftigt. Jag ska verkligen försöka njuta varje sekund.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk