Låt Arvidsson få återvända till Båstads centercourt

Padelfebers Johan Håkansson kräver nu att Sofia Arvidssons match flyttas från Vilshärad till Båstads centercourt.

Tiden går fort nu och årets stora padelfest närmar sig. Lottningen är släppt och plötsligt känns allt så oerhört konkret.

Särskilt det dilemma som gnagt i mig – men som jag inte riktigt tagit in fullt ut. Förrän nu.

Nämligen detta:

Sofia Arvidsson är i dag vår mest lysande padelstjärna. Hon står helt enkelt i en klass för sig. Och nu ska hon för första gången i sitt liv spela en WPT-tävling. Dessutom ihop med en duktig spanjorska, vilket gör att det hela kittlar ytterligare.

Vi är många, många som undrat hur Sofia Arvidsson står sig mot de spelarna som huserar på WPT. Det är nu vi ska få svar.

Ingenting känns lika lockande på förhand som just detta. Det skulle helt enkelt kunna bli en jättehappening för svensk padel och en enorm PR-grej för sporten.

Problemet är bara att de två första omgångarna av damernas WPT ska spelas i Vilshärad utanför Halmstad.

Och inget ont om Vilshärad, som är ett mysigt och magiskt ställe intill havet, men där riskerar Sofia Arvidssons WPT-debut att försvinna. Det är helt enkelt för långt bort från folket i Båstad med alldeles för begränsade publikmöjligheter.

Jag vet inte hur avtal och sånt ser ut, men för mig känns det givet att arrangörerna nu måste göra sitt yttersta för att kunna lägga Arivdssons match/matcher på centercourten i Båstad.

Då har vi helt plötsligt en jättegrej. Veckans absoluta höjdpunkt.

Tänk bara den storyn – Sofia tillbaka på Båstads centercourt i sin nya sport. Det är sånt som kan locka riksmedia. Och med rätt PR-snurr undrar jag rent av om det inte skulle gå att fylla centercourten. 

Det skulle kunna bli en av svensk padels allra största stunder.

Och tänk om Arvidsson och hennes partner Nuria Viyancos skulle vinna sin första match. Då väntar ett möte med värdsettan Marta Marrero och Marta Ortega.

Ska en sån match också läggas i Vilshärad?

För mig vore det rena vansinnet.

Visst, spelar Sofia Arvidsson i Vilshärad lär det bli en rolig grej för hennes kompisar i Halland. Men det här är ju större än så. Det här är något stort för svensk padel och då är det bara centercourten i Båstad som duger.

Jag förstår att Vilshärad har gått in med pengar för att få vara delarrangör för WPT-tävingen i Båstad och jag kan också förstå att de inte jättegärna vill släppa det som har chans att locka publik. Men i så fall måste det gå att hitta en kompensationslösning.

Det här är en chans som helt enkelt är för bra och viktig för att missas.

Sofia Arvidsson är ju dessutom turneringens sportchef och känner jag henne rätt är detta knappast något hon kommer yppa ett ord om själv. Hon är helt enkelt alldeles för ödmjuk.

Därför vädjar jag till övriga personer i ledningen för turneringen. Och allra helst bör vi padelälskare göra det tydligt för de som bestämmer att vår största stjärna ska få återvända till Båstads centercourt.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk