Knutsson spelar för Europa i "padelns Ryder Cup"

I början av juli spelas för första gången padelns motsvarighet till Ryder Cup. Europa möter Sydamerika och Calle Knutsson ska representera Sverige. Men bråket mellan förbunden kastar en skugga över tävlingen.

Den 4-6 juli möts Europa och Sydamerika i i Estoril i Portugal.

Calle Knutsson blir Sveriges representant.

- Jag fick frågan från Willy Lahoz om att vara med. Tanken är att inget land ska ha mer än tre spelare och att de vill ha med spelare från flera länder, säger Knutsson.

Problemet är att tävlingen knappt har marknadsförts, vilket garanterat hänger ihop med bråket som pågår mellan Europeiska padelförbundet EPA och internationella padelförbundet FIP.

Det är EPA som arrangerar padelns motsvarighet till Ryder Cup.

Men FIP har knutit starka band till World Padel Tour, vilket gör att WPT stoppar alla sina bästa kontrakterade spelare från att delta.

Och FIP lyfter inte ett finger för att stötta tävlingen.

Detta gör att detta möte mellan världsdelarna inte alls blir lika färgsprakande som tanken var – vilket säkert är anledningen till att tävlingen i princip helt har gått under radarn.

- Men vi åker ett gött gäng ändå, säger Knutsson. Jag vet att portugiserna Miguel Oliveria, Vasco Pascoal och Ricardo Martins ska vara med.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk