Windahls succe: "Min största skalp någonsin"

Vilken dag och kväll för Daniel Windahl. Två tunga segrar gör att han i morgon som första svensk någonsin kan nå en previa i Spanien. ”Tack för allt stöd. Nu gör vi det här tillsammans”, säger Windahl till Padelfeber.

 Daniel Windahl spelar i WPT-kvalet i Mijas tillsammans med Ignacio ”Nacho” Asejno från Granada.

Mitt på dagen var de inblandae i en vanvettig rysare mot Österrikes Alten och Krenn som de lyckades vinna med 7-6 i avgörande set efter ett formidabelt storspel av Windahl mot slutet.

I nästa omgång väntade Javi Perez, rankad 88 i världen och svenskbekanting.

Efter drömspel i första set och 6-2 blev det betydligt tuffare i det andra. Allt slutade i ett tiebreak, som Windahl och Nacho kunde vinna med 7-4.

- Den största skalpen jag tagit, även om man räknar in min tenniskarriär, sa en mycket lycklig Windahl efter matchen till Jesper Hussfelt som hjälpte Padelfeber med

En stor förklaring till framgången stavas självförtroende.

- Vi har pratat om det hela veckan när jag tränat med Dani Dios – att jag måste våga tro på mitt spel. Det räcker långt. Jag vet att jag kan spela så här bra.

Windahl var länge banans kung och känner verkligen att han har svensk padel i ryggen.

- Jag vill tacka alla för stödet. Det uppskattas verkligen. Nu gör vi det här tillsammans.

Nästa omgång spelas 10.00 under måndagen och i skrivande stund är det oklart vilket lag som väntar. Men Windahl är redo.

- Kroppen känns förvånansvärt bra. Det är nu all fysträning kommer till användning. Det är den som gör att jag kan spela på den här nivån.

Seger i morgon innebär svensk padelhistoria. Ingen svensk har tidigare lyckats kvalificera sig till en previa (sista kvalet) på spansk mark. Det är i så fall en milstolpe för svensk padel.

Johan  Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk