Windahl får spela WPT med världsspelare

Vilken grej. Daniel Windahl ska spela WPT-challenger med en riktig toppspelare.

Tävlingen det handlar om är en Challenger i Lugo och den toppspelare som Daniel Windahl ska ha vid sin sida är ingen mindre än Gonzalo Rubio, rankad 30 i världen.

Vänsterhänte Rubio tillhör Starvies berömda akademi i Madrid.

- Jag ska få komma dit veckan innan och träna några dagar med Gonzalo innan vi åker upp till Lugo tillsammans, säger Windahl.

Hur dök den här chansen upp?

- Är det något jag lärt mig av Andreas Ehrnvall så är det att inte vara rädd för att fråga och att sträcka ut en hand. Jag tog chansen att prata med många personer i Båstad. Jag fick några telefonnummer och på den vägen är det.

- Gonzalo är en väldigt ödmjuk kille som gärna vill lära ut padel till nya länder. Han pratar också skaplig engelska, säger Windahl.

Hur känns det att få en sån här chans?

- Det känns jäkligt bra. Speciellt att få träna med honom före turneringen på akademin. Starvie får fram talanger hela tiden och det är ingen tillfällighet. Dom har ett koncept som fungerar och jag är väldigt nyfiken på att se vad de gör. Det är få förunnat att få den här chansen och det är en chans jag måste ta till vara på.

I och med Gonzalo Rubios höga ranking räknar Windahl med att de direkt går in i huvudturneringen. De har dessutom pratat om att spela fler turneringar tillsammans.

- Men vi börjar med denna. Sedan får vi se.

Vad förväntar du dig?

- Att jag får många bollar, vilket jag hoppas. Och att få vägledning på banan av Gonzalo. Då tror jag också att man får en helt annan känsla och tanke i sitt spel. Jag vill få råd hur man positionerar sig och så vidare. Jag vill att han tar fram det allra bästa ur mig.

Här kan ni se Gonzalo Rubio spela mot Juan Tello och Fede Chingotto.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk