Året nära knäcka Barre: ”Krävs förändringar”

Ett år som överträffade alla förväntningar. Men även ett år som hållit på att knäcka henne. ”Jag har inga krafter kvar nu”, säger Baharak Soleymani.

Baharak Soleymani hade höga ambitioner när hon i början av året satte sig ner för att sätta upp en mållista.

När nu året är till ända kan hon bocka av precis allting.

Seger på SM. Seger i Masters. Wild Card till Båstad. Flera segrar på SPT. Dessutom ett framgångsrikt EM i Portugal och en rad WPT-tävlingar som inte ens fanns med på listan.

- Det har varit ett fantastiskt år. Men det har också haft ett pris, säger hon.

Vi kan återkomma till det.

Låt oss i stället ta oss till Mastersfinalen i Göteborg som ”Barre” själv beskriver som den konstigaste match hon har spelat.

Hon och Antonette Andersson gick in som hyfsat klara favoriter mot Billie Gajic och Anna Åkerberg – men de hamnade mitt i en mardröm.

När första set var över stod det 6-0 på tavlan.

- Även om vi inte var där så vill jag inte ta något ifrån Billie och Anna. De spelade helt enkelt fantastiskt.

Vilket är helt sant. Och finalen såg ut att bli en väldigt snabb historia då Billie och Anna även fick break och rusade i väg även i det andra setet.

- Vi kom inte in i det ass. Vi var inte där. Det fanns ingen taggning. Vi blev frustrerade och hamnade i en ond cirkel.

Men cirkeln kunde brytas i allra sista stund. 2-4 och 3-5 blev till sist ett tiebreak – och där kom vändningen.

I tredje set såg det lite ut som vi hade trott på förhand. Ett set som slutade 6-2 till ”Barre” och ”Anto”, som efter matchbollen kramades länge. Två riktiga krigare som hade tömt alla sina krafter.

- Det var en sådan lättnad. Jag kan bara tala för mig själv men jag är inte nöjd med den turnering jag har gjort. Det har varit väldigt svårspelat, men det är lika för alla. Sedan har det tagit kraft att prata med arrangörer och förbundet för att få ett bättre spelschema. Men desto skönare var det att komma hit och vinna. På ett sätt var det en av de skönaste vinsterna, för vi försökte verkligen lyfta varandra.

Antonette Andersson och Baharak Soleymani parade ihop mitt under säsongen och det blev verkligen en succé. De har knappt förlorat en match tillsammans.

- Men nu är man färdig. Det har varit slitsamt. Väldigt slitsamt, och jag var inte mentalt förberedd på det.

Redan nu vet hon att det kommer krävas förändringar till nästa säsong.

- Jag kommer inte kunna köra på som i år. Det stora målet ska bli World Padel Tour. Och då måste jag trappa ner det övriga. Jag måste tänka på hälsan.

Hon beskriver en tillvaro som bestått i att flacka runt från tävling till tävling – utan att egentligen få tid till att bygga upp sig och att träna.

- Mitt mål nu är att komma under hundrastrecket på WPT-rankingen. Och jag tänker bygga upp mig med en riktig försäsong. Jag måste träna padel och jag måste träna fys som är bättre inriktad på padel.

Där tar hon gärna hjälp av Dani Dios – en av tre personer som Bahrak verkigen vill lyfta fram nu i slutet av året.

- Jag kan inte nog tacka vad han har betytt för mig. Även Antonette vill jag tacka. Och Sofia Arvidsson, som blivit en god vän och som stöttar mig i min resa. Hon har betytt mycket inte minst med den mentala biten. Hon har ju gjort den här resan.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk