Svenskar öppnar första padelbanorna i Phuket

Två svenskar öppnar padel i Phuket i Thailand. ”Allt ska vara klart i januari”; säger Christer Larsson.

Christer Larsson från Växjö och Daniel Persson från Uppsala har bott många år i Thailand och har sedan tidigare framgångsrika affärsverksamheter. Christer har drivit krog och Daniel ett managementbolag.

Padel har de faktiskt bara spelat en enda gång – i Bangkok.

- Men alla våra polare i Sverige spelar ju, så när vi satt och funderade på vad vi skulle hitta på så kändes ändå padel givet, säger Christer.

Problemet till en början var att hitta mark, som är dyrt i Thailand, samt att få kunskap om allt som har med padel att göra. Det första löste sig med kontakter. Tre banor kommer nu att byggas i anslutning till en befintlig restaurang.

Ska Rmavbild 2019 12 23 Kl 093553Christer Larsson och Daniel Persson lärde känna varandra i Thailand. Nu öppnar de padelbanor i Phuket.

Padelbiten löste Christer och Daniel genom att lära känna en spanjor i Bangkok.

- Han driver padel där och har hjälpt oss extremt mycket. Han är en sann entusiast och mån om att padel växer i Thailand, så han har kommit hit med hela sitt team och hjälpt oss.

I takt med ökad kunskap kunde Christer och Daniel bestämma vad de skulle satsa på.

- Vi valde snabbt att inte gå på något billigt utan det blir riktigt fina panoramabanor med Mondogräs. Till en början blir det rena utomhusbanor, men vi kommer att bygga tak senare.

Christer och Daniel från Sverige bygger de allra första banorna i Phuket. De säger att placeringen för banorna är bra, att Chalong i Phuket har är ett stort upptagningsområde. Och att de tillsammans med sina andra verksamheter planerar att ordna bra paket.

Eftersom så många svenskar semestrar i Thailand och Phuket räknar de med att en hel del svenskar kommer att besöka banorna.

- Men ska jag vara ärlig gör vi det här lika mycket för oss själva. Vi vill också spela padel, säger Christer och skrattar.

Han tillägger:

- Det kommer också att bli mer i framtiden. Vi kommer att byta destination och bygga en helt egen anläggning på andra sidan ön – där vi även kan driva restaurang och så vidare.

- Nu söker vi personal. Allra helst en thaimedborgare, men där är vi faktiskt öppna för alla förslag, säger Christer.

När planeras era banor stå färdiga?

- Redan i januari ska vi vara igång.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk