"Vi har en underbar kemi"

Ett lag som hittade tillbaka till sig själv. Ett annat som just börjat en intressant resa. Några tog verkligen chansen att visa förbundskaptenerna vad de kan i Varlion Open.

Efter SM måste kaptenerna Dani Dios och Andréas Johansson ta ut den svenska trupp som ska försvara Sveriges färger i EM, i vilken form detta mästerskap nu tar. Det är som bekant bråkigt och stormigt bland herrarna i slipsar som styr padelvärlden.

Med tanke på att uttagningen närmar sig vägde givetvis Varlion Open i Växjö tungt. Många landslagsaktuella spelare ville visa upp sig från sin bästa sida.

Ska Rmavbild 2019 08 11 Kl 173844Dani Dios och Andréas Johansson ska snart ta ut sin EM-trupp.

Några tog också chansen.

Kanske allra mest: Baharak Soleymani.

Få spelare i Sverige satsar så hårt som Västersåtjejen på padel och därför är det också roligt att se att all träning ger resultat.

Nu verkar hon dessutom ha hittat helt rätt i val av partner. Det sprakar verkligen kring henne och Antonette Andersson.

- Vi har en jättefin kemi, både på och utanför banan. Vi skrattar mycket och det känns som att det här bara har börjat, säger Baharak.

Första matchen de spelade ihop var när de fick ett wild card till WPT-tävlingen i Vilshärad och där överraskade de alla, även sig själva, genom att vara nära att gå vidare till andra omgången.

Ska Rmavbild 2019 08 11 Kl 174205Antonette Andersson och Baharak Soleymani spelar riktigt bra padel tillsammans.

Framträdandet i Växjö var parets andra – och formen var intakt, trots semestrar och tävlingsuppehåll.

I finalen väntade Sofia Arvidsson och Rebecca Nielsen och det blev faktiskt inte särskilt dramatiskt. 6-3, 6-1 blev siffrorna och det vore givetvis frestande att göra en stor sak av att Sofia Arvidsson förlorade mot ett svenskt lag för första gången sedan 2017.

Men vi nöjer oss med att konstatera att sviten är bruten - mot tuffast möjliga motstånd.

Ska Rmavbild 2019 08 11 Kl 173935Rebecca Nielsen och Sofia Arvisson fick vika sig i finalen.

 

För Baharak var detta fjärde raka SPT-titeln – ändå var den speciell.

- Ja, det här värdesätter jag jättehögt. Det var första gången jag vann som backhandspelare tillsammans med en svensk medspelare.

Tidigare har hon vunnit som forehandspelare bredvid Sofia Arvidsson eller tillsammans med en spansk WPT-spelare.

Baharak visade att gapet upp till Sofia Arvidsson har minskat och att hon kan mäta sig i duellerna bättre än tidigare.

- Jag har känt det på slutet, att jag blivit säkrare i slagen och att jag förstår mer av padeltänket.

Baharak har legat fyra veckor i Spanien och tränat – och precis som Daniel Windahl gjorde nyligen vill hon gärna framhålla allt som förbundskapten Dios betytt.

- Han är perfekt för mig. Han är pedagogisk, lugn, men även hård och rättvis. Det är inget daltande. Är jag skit så säger han skit.

Man kan lugnt säga att att både Baharak Soleymani och Antonette Andersson säkrat sina platser i ett EM-lag. Baharak har också fått blodad tand för internationell padel och tänker prova att kvala in till WPT-tävlingar framöver.

- Helst hade jag velat prova redan i Madrid, men jag har faktiskt aldrig spelat ett SM – så det vill jag också väldigt gärna. Däremot åker jag till Portugal för att spela deras WPT.

Vilka svar fick vi mer på damsidan?

Ja, Sofia Arvidsson är fortfarande fantastisk – och hennes partner Rebecca Nielsen visade att hennes satsning att nå ikapp landslagstjejerna är på allvar.

Även Åsa Eriksson visade att en stor form är på gång och vill garanterat ta tillbaka den landslagsplats hon hade innan hon blev gravid. Erikssons partner Emmie Ekdahl imponerade likaså.

Ska Rmavbild 2019 08 11 Kl 174218Ajla Behram och Matilda Hamlin fick ge sig i semifinalen mot Sofia Arvidsson och Rebecca Nielsen.

PDL-tjejerna Matilda Hamlin och Ajla Behram var ungefär som väntat.

Besvikelsen var egentligen Billie Gajic och Anna Åkerberg som åkte ut redan i slutspelet. Något som lär bli maximal tändvätska till SM. Det är två tjejer som definitivt vill vara med i EM.

 

Om vi hoppar över till herrklassen var det roligt att se att Daniel Windahl och Simon Vasquez hittat tillbaka till sin energi, som var helt försvunnen senast i Uppsala.

Det verkar som om båda mått gott av att vara ifrån varandra ett tag och prova tävla med andra spelare.

Nu vann de sin andra SPT för året – efter en final som var bland de bästa som SPT visat upp.

Ska Rmavbild 2019 08 11 Kl 173917Inigio Zaratiegui - riktigt rolig gäst på Swedish Padel Tour.

 

Där väntade klubbkompisen Fredrik Nyberg från Ryska Posten som spelade tillsammans med spanjoren Inigo Zaratiegui, rankad 81 i världen. Men Zaratiegui visade att han är bättre än så, han var helt enkelt fruktansvärt bra.

Dessutom visade Nyberg upp ett forehandspel som nog ingen hade väntat sig.

Det gjorde att paret blev extremt svårbemästrat, vilket inte minst semifinalen visade då de vann i raka set över Anton Andersson och Pablo Figueroa.

 Ska Rmavbild 2019 08 11 Kl 181002Pablo Figueroa och Anton Andersson blandade och gav i helgen. 

Segern var nära även i finalen, men vid ställningen 5-5 i avgörande set visade Vasquez och Windahl att de var något starkare mentalt och kom upp med några av matchens bästa slag – vilket avgjorde.

Den segern var förmodligen det som gladde förbundskaptenerna mest i helgen – att våra bästa spelare lyckades lösa en specifik uppgift, trots en riktigt tung start.

Ska Rmavbild 2019 08 11 Kl 173901Pierre Bonfré spelade ihop med André Schlyter - vilket gav en semifinal med viss mersmak.

 

Även på herrsidan lär det bli extremt tufft om EM-platserna. Ingen spelare visade något häpnadsväckande i Växjö, men spelare som Andersson, Figueroa, Pierre Bonfré, André Schlyter och Filip Svensson försvagade knappast sina aktier heller.

Unge Douglas Rutgersson visade att allt går kraftigt framåt och lyckades faktiskt tillsammans med dansken (!) Tore Deleuran-Sjold ta set och pressa Andersson och Figueroa.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk