Sista anmälningsdag för SM närmar sig

Sista anmälningsdag för SM närmar sig. Läget just nu: det ser ut att bli en helt full herrklass. Dessutom blir det Sveriges första tävling med matchdomare.

SM på Padel Crew i Helsingborg har ett tak på 64 lag på herrsidan och 32 på damsidan. Och det finns stor chans att det blir fullt – åtminstone i herrklassen.

- I nuläget är det 55 lag anmälda. Det lär nog bli smockfullt eftersom många har en tendens att anmäla sig sent, säger Marcus Eriander, tävlingsansvarig. Särskilt lag med bra rankingpoäng eftersom det styr vilka som kommer med.

I damklassen är det dock bara 18 lag anmälda hittills, vilket alltså innebär att det ännu är gott om plats.

Anmälan stänger den 16:e augusti.

Värt att nämna är att SM blir den första tävlingen i Sverige med matchdomare. Förbundet kommer under torsdagen att hålla en domarutbildning under ledning av Mats Harich. Sedan blir det skarpt läge direkt där deltagarna får döma matcher under turneringen fredag och lördag. Sedan tar förbundet ut de domare som ska döma finalerna.

Detta är helt i linje med förbundets ambition att kunna ha både överdomare och tävlingsdomare i de största tävlingarna. SM i Helsingborg blir först ut.

Ser vi på herrsidan så är det redan klart sedan tidigare att Daniel Windahl inte ska spela.

Men alla andra toppspelare ser ut att komma, inklusive regerande mästarna Bobby Seger och Andreas Pålsson. Ett annat spännande par blir Calle Knutsson och Axel Holm, som just nu slipar formen nere i Madrid under ledning av topptränaren Manu Martin.

Också värt att nämna är att Ola Brodén, svensk mästare 2016, anmält sig tillsammans med det oskrivna kortet Marko Radlovacki.

- Det är en gammal kompis som bott på Gran Canaria i hela sitt liv, men har svenska föräldrar, svenskt pass och pratar flytande svenska, säger Ola Brodén.

Hur bra är han?

- Vi har inte setts på fem år. Då var han bättre än mig. Men vi ser det mest som en rolig grej, säger Brodén.

Ska Rmavbild 2019 08 13 Kl 180357Marko Radlovacki - svensk-spanjor från Gran Canaria. 

 

Mer nytt: Viktor Stjern meddelar att rehab för axelskadan går enligt plan och att han kommer att spela SM tillsammans med Pierre Bonfré.

På damsidan är den stora frågan om Anna Svedenhov ska hinna bli frisk. Den tvåfaldiga svenska mästaren har inte tävlat på hela säsongen på grund av en skada som vägrat ge med sig.

- Jag provade köra på förra helgen, men det blev ett bakslag. Så det blir ny ortopedkontakt och fysiobesök i veckan, säger hon.

Än så länge har inte hon och Sofia Arvidsson anmält sig.

Om Svedenhovs skada inte ger med sig kan det bli så att vår allra bästa spelare, Sofia Arvidsson, helt enkelt saknar partner.

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk