19-åringen flyttar till Spanien: "Vill se hur bra jag kan bli"

Nu är det dags för nästa svensk padelspelare att flytta till Spanien. Efter SM börjar ett nytt padelliv för 19-årige Douglas Rutgersson. ”Jag vill se hur bra jag kan bli”, säger han.

För ett drygt år sedan flyttade Calle Knutsson ner till Granada för att plugga och spela padel. Han blev på så sätt en pionjär inom svensk padel och en inspiratör för många. I dag reser Knutsson runt och kvalar till i princip alla tävlingar på World Padel Tour.

En som låtit sig inspireras och drömma om ett sådant padelliv är Douglas Rutgersson från Helsingborg.

Snart går flyttlasset mot Madrid – och tanken är att han rent av ska dela lägenhet med Calle Kntusson.

- Han la ut på Instagram att han undrade över lägenhet och sökte någon att bo med. Då svarade jag honom att jag var sugen. Det var så det började.

Rutgersson började satsa på padeln för fyra år sedan och har i princip sedan dess varit Sveriges bästa spelare i sin ålder. När han i somras tog studenten kände han att det var dags för det stora steget.

- Hela gymnasiet hade jag Spanien i bakhuvudet, men det var främst det sista året som jag kände att jag verkligen ville ner.

Hur är det tänkt att ditt liv ska se ut där nere?

- Jag ska plugga. Dels lära mig spanska. Men även plugga på distans på Högskolan i Halmstad.

Träningsmässigt?

- Vi håller på att fixa ett upplägg. Tyvärr kan jag inte säga något just nu, men det kommer att bli klart inom kort. Men sedan kommer jag och Calle ha ungefär 30 meter till en bana och ett gym och där kommer vi kunna köra hur mycket som helst.

Ska Rmavbild 2019 08 13 Kl 222204Douglas Rutgersson har tagit tydliga steg närmare Sverigetoppen det senaste året.

 

Du har ju redan varit ganska många gånger och tränat i Spanien. Är det stor skillnad?

- Jag vet inte. Jag har ju jättera tränare i Helsingborg i Andréas Johansson som är väldigt spansk i sitt tankesätt, men visst, det är ju så många bra spelare där nere. Sen känns det ju speciellt bara att vara i Spanien. Jag gillar hänget.

Douglas Rutgersson har utvecklats senaste året och senast i Växjö pressade han Anton Andersson och Paolo Figueroa till en tresetare.

På SM ska han spela med klubbkompisen Fredrik Grundström.

Har du satt upp några tydliga mål med din padel?

- Jag vill bli så bra som jag kan bli. Jag vill nå min fulla kapacitet. Det är det jag vill upptäcka där nere – hur bra jag kan bli.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk