ÅTTA svenskar lär spela WPT i Båstad

Hela åtta svenskar kan få spela WPT:s huvudturnering i Båstad i sommar.

På World Padel Tour har varje arrangör rätt att dela ut ett visst antal wild cards, för att sätta extra piff på tillställningen.

Förra sommaren valde arrangören i Båstad att dela ut sitt enda wild card till Calle och Daniel, som båda gick tennisgymnasiet i just Båstad, till och med i samma klass.

Det innebar en magisk folkfest, med massor av folk på läktarna som sjöng sånger och hejade. Ett oförglömligt ögonblick.

Ska Rmavbild 2019 04 05 Kl 163044Stämningen var smått hysterisk när Calle Knutsson och Daniel Windahl spelade WPT i Båstad.

 

I år ska Swedish Padel Open i Båstad arrangera både en herr- och damklass. De har dessutom fått utökad kortlek av vilda kort. Arrangören får dela ut två wildcards i varje klass.

Och enligt turneringens sportchef Sofia Arvidsson lär fokus även denna gång ligga på svenska spelare.

- Ja, det är tanken. Det är ju för de svenska spelarna tävlingen är till för. Det var en sån härlig stämning när Calle och Danne spelade förra året.

Det innebär alltså att det kan bli hela åtta svenskar i huvudturneringen. Och mycket troligt är att Sofia Arvidsson kan få dela ut ett av dem till….Sofia Arvidsson.

Hon har i ett par år varit Sveriges klart lysande stjärna på damsidan och det känns ganska givet att hon är en av de som får chansen att spela mot världseliten i Båstad.

Men det dröjer innan det blir offentligt vilka åtta spelare som får dessa wild cards i sommar.

Swedish Padel Open i Båstad spelas i år den 26-30 juni.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk