I vinets stad på jakt efter första segern

Ett kallt Logrono i norra Spanien, där det ändå är ännu kallare inne i hallen. Där ska Daniel Windahl och Simon Vasquez försöka ta sin första seger på WPT.

Efter en ganska bökig resa är Sverigeettorna på väg att acklimatisera sig i ”vinets huvudstad” Logrono, mest känd för sitt Rioja-vin.

Windahl och Vasquez flög först till Bryssel, sedan vidare till Bilbao och sist en drygt två timmar lång bussresa till Logrono.

Här väntar deras fjärde WPT-äventyr, och de väntar ännu på den där första segern som skulle betyda så mycket.

Det var riktigt nära senast, då paret förlorade i Marbella i tiebreak i avgörande set.

Det blir inte lättare nu – men de är ändå försiktigt optimistiska. Det beror inte minst på förutsättningarna.

Windahl och Vasquez kom till Logrono redan i onsdags och har hunnit spela ett par gånger i den hall där söndagens kvalmatch ska spelas.

- Det är en ganska snabb inomhushall med drygt tio meter i takhöjd. Det är vi mer vana vid och känner oss mer trygga att kunna spela vårt eget spel, säger Vasquez.

Ska Rmavbild 2019 04 05 Kl 203716Daniel Windahl och Simon Vasquez fick sig ett träningspass under fredagskvällen. I morgon ansluter Calle Knutsson.

 

Paret ställs mot franske landslagsspelaren Bastien Blanque och spanjoren Jacobo Perez Cendon.

Blanque är en av de fransoser som satsar hårt på padeln och bor på heltid i Madrid, uppbackad av franska Babolat. Mest känd är han kanske för att vara träningskompis till Paquito och Lebron.

- Vi vet väl inte exakt vad som väntar, men vi ska göra allt vi kan. Det är alltid svårt att anpassa sig till spelstilen här nere, men det blir lite lättare nu när det är inomhus, säger Vasquez.

Han säger att det inte är mer än drygt tio grader i Logrono, men att det ändå är ännu kallare inne i hallen.

- Det är inte läge att direkt börja spela i t-shirt.

Är hallen i övrigt bra?

- Ja, takhöjden är ungefär elva meter. Vilket är skönt. Vi kände oss instängda i Umeå då vi mötte två långa (Knutsson och Gaspar) och takhöjden bara var 7-8 meter. Vi hann få en kort träning i går och har lyckats få tag i två tränare som vi ska köra med nu.

Vad kan du i övrigt säga om Logrono?

- Lite skum stad. Men man märker att det är vinets huvudstad. Alla ställen serverar vin och tapas. Det har inte varit lätt att hitta en vanlig restaurang. Men det är mysigt – och i utkanterna av stan ser man mycket nybyggnationer.

Ska Rmavbild 2019 04 05 Kl 211707

En mysig stad med massor av tapas och vin. Så beskriver Simon Vasquez Logrono, mest känd för Rioja samt att det var den värsta staden under spanska inkvisitionens era.

Samtidigt befinner sig Calle Knutsson i bil på väg till Logrono tillsammans med sin partner Carlos Perez Gabeza.

Alla tre svenskar spelar sina kvalmatcher söndag.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk