Mystisk fotskada hotar Vasquez karriär

Daniel Windahl fick ett glädjebesked som gör att han lämnat klartecken till VM. Samtidigt har hans partner Simon Vasqez hamnat mitt i en rysare – som i värsta fall kan äventyra hela hans karriär. ”Det känns jättejobbigt”, säger han.

Med en månad kvar till VM i Paraguay avlöser de dramatiska beskeden varandra i truppen.

Först var det Daniel Windahl som drabbades av körtelfeber och riskerade att missa mästerskapet.

Men i går fick han beskedet han drömde om av läkaren. Viruset hade inte spritt sig till vare sig levern eller lungorna, vilket gör att han inom kort ska vara tillbaka.

- Jag var rätt nere tills jag fick beskedet. I dag vaknade jag som om jag var på fjädrar. Det fanns inga stenar kvar på axlarna.

Beskedet Windahl har fått är att viruset är kvar i kroppen, men att allt tyder på att kroppen ska klara av att bemästra det.

Skaermavbild 2018 07 25 Kl 171253Daniel Windahl vaknade på fjädrar i morse. Och har kunnat lämna klartecken till VM.

 

- Det finns risk att jag får feber och halsont om jag tränar på tok för hårt. Därför måste jag vara försiktig i början och inte lägga in växel fem på en gång.

Men han har ändå kunnat ringa förbundskapten Dani Dios och ge klartecken till VM-start.

- Det var en jävla lättnad. Om viruset spridit sig hade jag varit borta minst fyra-fem månader.

Med tanke på att Windahl var magsjuk under större delen av EM förra året drömmer han nu om ett mästerskap utan komplikaitoner.

-Det vore jäkligt kul. Jag har varit grymt bra tränad bortsett från sjukdomar.

 

Däremot ser det värre ut för Simon Vasquez, som råkat ut för en mystisk fotskada.

- Jag har egentligen haft känning i foten sedan 15-årsåldern. Sedan fick jag en smäll under SM, men det var inte värre än att jag kunde träna på.

Men Vazquez team runt Good to Great tvingade honom ändå att göra en magnetröntgen för säkerhets skull, vilket i efterhand kan vara det bästa han har gjort.

Den visade nämligen att han hade en stressfraktur under foten och att läget är allvarligt.

- De letade efter en skada och hittade en annan. Om jag hade fortsatt att spela hade det kunnat leda till operation och då hade foten aldrig blivit hundra igen

Vasquez har just nu fått en pjäxa runt foten för att den inte ska belastas och får just nu hjälp av experter.

- Jag har träffat en av Sveriges bästa fotkirurger. Han har förklarat att det finns en risk att ett ben i foten dör. Men de har hopp om att vila och rehab kan rädda benet.

Han har även fått hjälp av den läkare som är medicinskt ansvarig för Sveriges OS-trupp.

- Hennes ord blir min lag. Och jag väntar på besked inom kort hur allvarlig situationen är. Målet är självklart VM, men är det så att benet i foten har slutat få blodförsörjning kan jag inte spela VM.

Hur känns det att vara i den situationen?

- Jättejobbigt. Det har varit jobbiga dagar. Jag känner ju ingen smärta. Men situationen är allvarlig och får inte försämras.

Helt klart är att Simon Vasquez också missar helgens SPT-tävling i Västerås. Tanken var att han skulle spela med spanjoren Cayee Rocafort, men paret har nu lämnat återbud.

- Cayee var på väg till flygplatsen i Marbella då jag fick tag på honom. Jag förklarade att det inte blev något spel i helgen.

Vasquez säger att han kommer att lyssna på läkarna till 100 procent och att han i nuläget inte kan ge något besked alls om sin framtid.

- Men jag missar hellre några veckor för att sedan kunna spela padel i 20 år. Om jag spelar riskerer jag att foten aldrig blir bra.

Vasqez säger att han känner stor tacksamhet till Ryska Postens team och Daniel Pilotti som såg till att han har de försäkringar som krävs för att nu få bästa tänkbara läkarvård.

- Utan det hade jag ju bara kört på – och kanske riskerat hela min karriär.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk