"Vi vill bli Vasaloppet i svensk padel"

Förra året drog tävlingen in över 40 000 kronor till kampen mot prostatacancer. I år ska Movember Open slå det med råge. ”Vi vill bli svensk padels Vasaloppet”, säger Marcus Eriander på Padel Crew.

Movember Open är tävlingen där deltagarna kommer med lösmustascher och ett glatt hurmör för att uppleva padelglädje.

- Givetvis vill vi att de allra bästa ska vara med. För framför allt handlar det om bredden. Vi vill ha fulla B- och C-klasser, säger Eriander.

Tävlingen siktar i år på att nå 192 deltagande lag – vilket i så fall skulle göra det till Sveriges största padeltävling.

Movember Open innehåller A, B och C-klass för både damer och herrar. Dessutom två mixedklasser och två juniorklasser.

- I och med att vi har 14 banor nu så klarar vi att dra runt det utan att man ska behöva spela från tidig morgon till sen kväll.

Eriander berättar att det i år kommer över 30 spelare från Palma Padel på Mallorca – allt från elit till glada motionärer.

- Det blir en rolig krydda. Vi vill ju att tävlingen ska bli en riktig klassiker i november. Ett Vasaloppet för svensk padel.

Tävlingen avgörs den 23-25 november och även i år går överskottet till Mustaschkampen.

- Vi siktar på att slå rekordet från ifjol med bred marginal. Även 45 procent av sponsorpengarna går oavkortat till kampen mot prostatacancer. Just det ändamålet gör att vi känner att tävlingen är så viktig, säger Eriander.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk