Tuffa matcher väntar för Sverige i dag

Herrarna är ute efter en stor revansch mot Storbritannien. Damerna har en riktigt svår nöt att knäcka.

Damerna slog som väntat Japan i går med 3-0, vilket innebär att laget slutar 9-12 i detta VM. Det var en lagmatch med ömsom vin och ömsom vatten. Svenska tjejerna visade att det kan vara tufft mentalt att vara stor favorit, men i det långa loppet var det inga problem.

Kul för Emmie Ekdahl som gjorde premiär i lagspelet och vann sin match oerhört övertygande tillsammans med Anna Åkerberg. De släppte bara tre games.

Skaermavbild 2018 11 02 Kl 104329Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl säkerställde 3-0 mot Japan.

Nu väntar Holland, vilket inte blir lätt.

Lagen möttes vid EM i fjol och då vann Sverige en brutal rysare – med Sofia Arvidsson i laget. Nu saknas Sofia, plus att Holland har gått framåt. Vinner Sverige den matchen är det en riktigt stor prestation.

- Holländskorna ser väldigt starka ut. Jag är lite imponerad över att så många damer är ”big hitters”. Det är lite ovant för våra tjejer att möta, säger assisterande förbundskaptenen Andréas Johansson.

 

Herrlaget skulle ha spelat mot Storbritannien i går – men fick veta någon halvtimme innan matchen att den var inställd. Ingen motivering gavs.

I stället ska matchen spelas nu på morgonen lokal tid.

För Sverige finns bara ett ord: revansch.

Dels har herrlaget inte vunnit någon lagmatch än i VM – men framför allt är det just Storbritannien som slagit Sverige i de två senaste mästerskapen.

Men chanserna borde vara goda. Dels saknar Storbritannien sin stjärna Richard Brooks – dessutom har Sverige utvecklats ett snäpp.

- Storbritannien kommer få det tufft. Det är en helt enormt bra stämning i vårt lag, säger Johansson.

 

Tider:
13.00 Sverige-Storbritannien (herrar)

16.00 Sverige-Holland (damer)

 

När det gäller damklassen har Spanien, Argentina, Portugal och Italien tagit sig till semifinal. Europa dominerar dampadeln.

I herrklassen är det Spanien, Argentina, Brasilien och Frankrike som gått vidare. Stort för Frankrike som besegrade Uruguay i en stenhård kvartsfinal.

Semifinalerna spelas sent i kväll svensk tid.

 

I individuella klasserna är det också klart för semifinaler. I damklassen har samtliga spanska lag gått fram.

I herrarnas semifinaler möts Lebron/Galan-Bergamini/Campagnolo samt Ruiz/Botello-Restrivo/Britos (ITA).

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk