Stjärnorna ännu frågetecken inför VM

Knappt tre veckor till VM i Paraguay och Sveriges två bästa herrspelare är ännu frågetecken.

Simon Vasquez blev i och med den nya rankingen i oktober ny Sverigeetta. Då passerade han sin partner Daniel Windahl – av den enkla anledningen att Windahl inte kunde spela SM.

De två är också de två frågetecken som finns för Dani Dios och Andréas Johansson när de nu finslipar det sista inför VM i Paraguay om drygt två veckor.

Första steget är ett landslagsläger i helgen i Skurup.

Windahl har ännu inte börjat belasta sin träning efter sin körtelfeber och Vasquez har totalt padelförbud en vecka till.

- Jag får inte belasta foten alls. Jag har tränat resten av kroppen, säger han.

Padelfeber har tidigare skrivit om Windahls sjukdom och Vasquez fotskada. Den senaste tiden har Vasquez haft en stor sko på sig för att undvika belastning, en sko som han måste ha på sig en vecka till.

Skaermavbild 2018 09 28 Kl 133352Simon Vasquez med sin pjäxa som gör att han inte belastar foten.

 

- Vi ska göra en ny magnetröntgen nästa vecka. Förhoppningsvis är foten mycket bättre då att jag får klartecken att träna hårt och att ge positivt besked till VM.

Trots att han ännu har padelförbud åker Vasquez åker ner till Skurup i helgen för att vara nära laget.

- Jag hade den diskussionen med Andréas Johansson. Det är viktigt att vi behåller den sammanhållning vi skapade i Polen och då är det viktigt att jag är delaktig. Det är också viktigt att jag får se vad som försegår och vad de tränar på, säger Vasquez.

Assisterande förbundskapten Johansson säger till Padelfeber:

- Vi uppskattar väldigt mycket att Simon kommer till Skurup. Det är så sannolikt att han kommer spela VM så vi har inte brytt oss om att kalla in en ersättare till lägret. Vi kommer också titta mer på detaljer hur vi spelar ihop och vilka matchstrategier som ska användas och då är det jättebra att Simon är där.

Daniel Windahl åker också till Skurup. Men han bedöms som ett betydligt större frågetecken inför VM än Vasqeuz. Därför har förbundskaptenerna bett Viktor Stjern att ansluta till lägret.

- Windahl har bara kört korta pass ännu. Vi vet inte hur han mår vid tyngre belastning. Jag vill gärna lyfta fram hur proffsig Stjern har varit som ställer upp på lägret med kort varsel och accepterar sin roll som första reserv till Paraguay, säger Johansson.

Det betyder att lägret innehåller fem backhandspelare och tre forehandspelare, plus Vasquez vid sidan om.

Läs mer: Mystisk fotskada hotar Vasquez karriär

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk