Bobby och Pålle lägger ner sin elitsatsning

Svenska mästare och ett lyckat VM. Då känner Andreas Pålsson och Bobby Seger att det får vara nog.

Seger och Pålsson har varit ett strävsamt par i många säsonger. 2018 var också året då de äntligen fick till en fullträff på SM och blev svenska mästare.

De har också varit ett givet par i det svenska landslaget.

Men efter VM i Paraguay – där Seger och Pålsson vann viktiga matcher mot både England och Mexiko – kände paret att det får vara nog nu.

På Instagram berättade Seger att paret slutar i landslaget. Men de lägger faktiskt ner hela sin elitsatsning.

- Det har vuxit fram. Jag ska bli pappa i början av nästa år och en elitsatsning tar väldigt mycket tid. Vi har hållit på länge och det är många helger som försvinner. Och ska vi satsa på landslaget är det nog ännu fler helger som försvinner nästa år för att vara aktuell. Då är det bättre att låta yngre ta över, säger Seger.

Han säger att paret vill ge beskedet redan nu så att förbundskaptenerna Dani Dios och Andréas Johansson får gott om tid på sig att jobba in ersättare i laget.

- Då har de ett år på sig.

Skaermavbild 2018 11 02 Kl 193309Seger i den avgörande matchen mot Storbritannien blev ett fint landslagsminne för Seger och Pålsson.

Seger säger att han och Pålsson inte helt ska lägga racket på hyllan, men de ska inte satsa på padel längre.

- Vi kanske spelar SM och nån tävling till. Men vi kommer inte hållapå som tidigare och spela alla SPT. Däremot kanske man ställer upp i någon tävling och spelar backhand bara för att det är roligt. Det blir ju väldigt allvarligt när man satsar.

Paret tänker ändå avsluta med att spela Mastersslutspelet i Skurup i december.

- Det har vi heller aldrig vunnit, så det ska vi försöka göra.

Skaermavbild 2018 09 10 Kl 120108

Ett strävsamt par under flera säsonger. Seger säger att han inte vill spela med någon annan än Pålsson. 

Vad är höjdpunkten i karriären?

- Jag måste nog säga EM 2015. Även om det var ett b-betonat EM så vann jag och Pålle alla våra matcher och vi slutade tvåa. Men även detta VM har varit en höjdpunkt. Det är ett så jäkla bra gäng och vi spelade faktiskt sjukt bra. Alla gjorde sitt bästa och vi vann över de lag vi kunde slå. Personligen står också SM-guldet högt.

Vad ser du krävs för att Sverige ska närma sig länder som Italien, Portugal och Frankrike?

- Då måste vi ha sex spelare som bor i Spanien eller satsar på heltid. Det går inte annars. De har en helt annan felprocent och ett annat spel. Vi kan hota dem korta perioder, men över tre matcher vinner dom.

- Alternativet är att utbilda många tränare och göra satsningen här hemma. Men att göra som jag och Pålle och träna två-tre gånger i veckan är orimligt.

Andreas Pålsson säger att det förmodligen är helt färdigspelat efter Mastersslutspelet i Skurup.

- Ja, så känns det. Det blir sista tävlingen.

 Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk