Här är de 16 som ska göra det

Just nu är det svenska landslaget på väg till Paraguay för att försvara de svenska färgerna i VM. Men vilka är dessa 16 spelare? Padelfeber presenterar hela truppen med personliga omdömen om varje spelare.

VM:s gruppspel lottas på söndag. 16 lag ska delas in i fyra grupper. De två bästa i varje grupp går till kvartsfinal. Spelet börjar sedan på måndag.

Men vilka är våra 16 landslagsspelare? Här är en liten presentation.

Vi börjar med damtruppen som slutade som sensatonell fyra vid senaste VM i Cascais i Portugal för två år sedan:

Skaermavbild 2018 10 25 Kl 144550

Baharak Soleymani

Klubb: Ryska Posten

Ålder: 32

Position: backhand (och forehand)

Omdöme: Gör sin första riktiga säsong och har nått toppen i raketfart. Baharak kombinerar bra teknik, bollsäkerhet och styrka. Få damspelare i Sverige slår lika hårt. Är dessutom en underbar kämpe och numera användbar på båda positionerna.

Bildar par i VM tillsammans med Anna Svedenhov

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 153724

Matilda Hamlin

Klubb: PDL

Ålder: 26

Position: backhand

Omdöme: En väldigt dukig tennisspelare som snabbt börjar hitta rätt även inom padeln. Har fantastiska slag och en lysande teknik. Hennes utmaning har varit att behålla sin spelstil men att minska felprocenten. Tidigare satt allt för många slag i nätkanten eller gick just ut. I takt med att fler når sitt mål kommer också framgångarna.

Bildar par i VM med Ajla Behram.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 145720

Emmie Ekdahl

Klubb: Linköping

Ålder: 28

Position: backhand

Omdöme: Fick göra landslagsdebut i EM förra året. Har haft en säsong med både med- och motgångar. Ratades från ett landslagsläger, vilket fick henne att knyta näven och vilja bevisa hur fel förbundskaptenerna hade. Belöningen ser vi nu. Har förbättrat sina vapen, inte minst overhead.

Bildar par i VM med Anna Åkerberg

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 152530

Ebba Stedt

Klubb: Padel Crew

Ålder: 24

Position: backhand

Omdöme: Var med och tog Sverige till semifinal i VM för två år sedan. En underbar bolltalang som spelar säkert och klokt. Söker gärna placering i sidvägg istället för att gå på kraft när läget uppstår overhead. Lagets mest rutinerade backhandsspelare när både Billie Gajic och Sofia Arvidsson saknas. Får därför ta ett ankarasvar i detta lag.

Bildar par i VM med Antonette Andersson

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 152947

Anna Svedenhov

Klubb: Padel Crew

Ålder: 42

Position: backhand

Omdöme: Senaste två årens svenska mästare. Väldigt ambitiös och ett bevis på att man kan utvecklas mycket även när man passerat 40. Kan massor av padel och har förbättrat både sitt försvar och sin volley. Svagheten är bandejan. Fick spela backhand vid EM förra året, vilket kan bli aktuellt även nu. Rutin i massor.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 145958

Antonette Andersson:

Klubb: Göteborgs Padelcenter

Ålder: 45

Position: backhand

Omdöme: Precis som Anna Svedenhov otroligt ambitös. De två har i flera år tävlat om titeln ”Sveriges bästa forehandspelare”. De två får också dra ett tungt lass i detta VM. Antonette har ungefär samma styrkor och svagheter som Svedenhov. Har haft många spelpartners senaste året, vilket faktiskt har utvecklat hennes spel.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 153523

Anna Åkerberg

Klubb: Malmö PK

Ålder: 27

Position: Forehand

Omdöme: Rör sig väldigt bra på banan. Ett vapen är hennes tvåhandsfattade backhand. Väldigt trygg och bollsäker. Med Anna Åkerberg vet man vad man får. Men även här borde det hända mer med slagen overhead.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 145903

Ajla Behram

Klubb: PDL

Ålder: 29

Omdöme: Även Ajla är en väldigt bra tennisspelare som gjort snabb karriär inom padeln. Ett av lagets absolut mest lovande spelare som har en väldigt fin karriär framför sig. Har i par med Mathilda Hamlin tagit forehandrollen, men visade på SM att hon klarar sig precis lika bra som backhandspelare.

 

Herrlandslaget missade kvartsfinal i VM senast och fick sedan spela jobbiga placeringsmatcher. Tvingades därför kvala in i årets VM

 

Skaermavbild 2018 10 25 Kl 150033

Anton Andersson

Klubb: Ryska Posten

Ålder: 28

Position: backhand

Omdöme: Trots sin unga ålder en av svensk padels pionjärer och veteraner. Har spelat mästerskap sedan 2012 och har stor landslagsrutin. Anton Andersson lever mycket på sin atletiska förmåga och sin fina smash. Han rör sig fantastiskt på banan och kan smasha ut bollen ur buren från de flesta positioner. Svagheten har varit defensiven, men den har han jobbat på mycket senaste året. Även volleyn skulle kunna vara effektivare.

Bildar par i VM med klubbkompisen Pablo Figueroa.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 150646

Calle Knutsson

Klubb: Båstad PK

Ålder: 21

Position: backhand

Omdöme: Har spelat padel sedan han i princip var barn. Men det är bara ett drygt år som Calle tillhört den absoluta eliten i Sverige. För ett drygt år sedan flyttade han till Granada i Spanien för att studera och satsa hårt på padel. Få i Sverige spelar padel så vackert som Calle. Han rör sig smidigt och har alltid prioriterat en bra defensiv och ett allroundkunnande före att förlita sig på enskilda vapen. Men även de elaka slagen har utvecklats mycket

Bildar par i VM med Ola Brodén.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 150237

Andreas Pålsson

Klubb: Löddeköpinge PC

Ålder: 30

Position: backhand

Omdöme: Oerhört stabil spelare som pendlar minimalt i sina prestationer. Är kanske den svensk som håller ihop sitt spel bäst. Har inga direkta svagheter, men alla fruktar hans volley och smash. Dessutom en härlig tävlingsmänniska som alltid är beredd att sälja sig väldigt dyrt. Tillhört Sverigetoppen de senaste fem åren.

Bildar par i VM med Bobby Seger.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 145631

Viktor Stjern

Klubb: PDL

Ålder: 26

Position: backhand.

Omdöme: En raket inom svensk padel. Nådde SM-final i fjol, som var hans första riktiga tävlingsår. Nådde SM-final även i år. Lång, men ändå atletisk. Smart på banan. Viktor jobbar hårt med att bredda sin repertoar. Kommer från tennisen och behöver lära sig mer padel.

Bildar par i VM med Pierre Bonfré.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 153621

Ola Brodén

Klubb: Malmö PK

Ålder: 36

Position: forehand
Omdöme: Sveriges kanske bästa försvarsspelare. Ola är en underbar fighter som alltid verkar ha ett sätt att få tillbaka bollen. Väldigt skicklig med väggarna. Svagheten ligger i offensiven. Volleyn är oftast lite för snäll. Samma sak med bandejan. Men blir lobben för kort kan Ola vara skoningslös med en bra smash.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 150317

Bobby Seger

Klubb: Löddeköpinge PC

Ålder: 37
Position: forehand

Omdöme: En väldigt smart spelare som lever högt på sin bollkänsla och sin intelligens. Många upplever Seger som en väldigt avig och obehaglig motståndare. Bollen kommer sällan där man vill ha den. Även Bobby har sin styrka i bollsäkerheten och svagheten i offensiva vapen.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 145638

Pierre Bonfré

Klubb: PDL

Ålder: 26

Position: forehand

Omdöme: Precis som sin partner en komet. Pierre är truppens enda vänsterhänta spelare och har utvecklats enormt. Rör sig fantastiskt med tanke på sin längd och vill söka sig framåt i banan så ofta som möjligt. Skicklig volleyspelare. Har dessutom skaffat sig en fruktad bandeja och vibora senaste året.

 Skaermavbild 2018 10 25 Kl 153554

Pablo Figueroa

Klubb: Ryska Posten

Ålder: 33

Position: forehand
Omdöme: Extrem tennistalang som på ett år inom padeln nått denna position. Fick i sista stund ersätta sin kusin Simon Vasquez. Pablo lever mycket på sitt tenniskunnande och sin fantastiska känsla i handleden. När det kommer till volley och grundslag har han få övermän. Svagheten är att använda väggarna, men det är något Pablo jobbar hårt med. Blir spännande att följa i Paraguay.

 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk