Tillbaka efter mardrömmen

Han gick ner fem kilo i muskler. Han missade VM. Men nu ljusnar det äntligen för Daniel Windahl.

Mardrömmen är äntligen över för Daniel Windahl. När körtelfebern härjade som värst hade han tappat fem kilo i muskelmassa och var sängliggandes.

- Jag käkade penicillin i 26 dagar. Det var mycket tabletter där ett tag. När jag slängde mina medicinboxar fyllde de en hel papperskorg.

I efterhand är han glad att läkarna och förbundskaptenerna stoppade hans VM-medverkan i Paraguay.

- Det är klart att det sved när jag inte fick åka. Men det var skönt att någon annan tog beslutet åt mig, säger han.

Hur var det att följa VM från hemmaplan?

- Det gick förvånansvärt bra ändå. Jag kände att jag kunde fokusera på att bli starkare och att ta tag i min situation för att komma tillbaka ännu bättre.

I dag har Daniel Windahl tränat för fullt i ett par veckor. Han har fått tillbaka sina tappade muskler och säger att det känns ”fantastiskt bra”.

- Försvaret känns väldigt bra, nästan bättre nu än tidigare. Och offensivt har jag aldrig känt att jag har problem, även om det finns mycket kvar att förbättra.

Varför tror du försvaret känns så bra?
- När jag var sjuk stod jag på banan då och då. Jag tänkte mycket padel. Och nu känns det liksom väldigt klart vad jag ska göra. Det känns som om jag har gott om tid och att jag tar rätt beslut.

Det har gått flera månader sedan Windahl spelade en riktig padeltävling, även om det faktiskt blev en liten tjuvstart i helgen.

- Jag fick hoppa in i Uppsalas klubbmästerskap i stället för Andreas Ehrnvall. Jag och Erik Jönsson lyckades vinna en tuff final mot Sebbe Carlsson och Lars Lundqvist.

Men nu väntar en högintressant säsongsavslutning. Nästa helg ska han och partnern Simon Vasquez spela Movember Open i Helsingborg, något som blir ett verkligt test på hur paret står sig efter sjukdom och skada.

- Målet är att få så många matcher som möjligt. Vi har inte spelat tillsammans på länge. Men vi har en tuff lottning och möter två spanjorer i första matchen. Mest behöver vi få veta var vi står och vad vi behöver jobba på.

Det stora målet kommer sedan i december – då paret ska försöka försvara sin titel i Masters.

- Vi satsar på att vinna, absolut. Spelvar vi bra har vi en väldigt bra chans. Då känner jag att vi sätter stor press på vilka vi än möter. Ska de slå oss då måste de spela som bäst.

Masters blir ju också avskedsföreställningen för Bobby Seger och Andreas Pålsson. Hur reagerade du när du fick höra att de slutar?

- Jag kan förstå hur de tänker. Det kommer allt fler atleter in i padeln. Dom hade nått en nivå där det är svårt att ta sig vidare. Samtidigt är det väldigt tråkigt. Det är två frontfigurer för padeln, både i Sverige och i landslaget. Vi kommer att sakna dem, samtidigt som jag hoppas att de spelar någon tävling nästa år.

Förutom padeln har Windahl faktiskt halkat in på en tennissatsning, mest av ekonomiska skäl. Han spelar elitserien för Solna TK.

- Det är mest en kul grej, samtidigt hjälper det mig att få ihop budgeten för nästa år. Men padel är roligare, ingen tvekan.

Hur har det gått i tennisen?

- Tanken var att jag skulle ta en tredje eller fjärde singel. Men jag har fått ta första och andra. Det betyder att jag får möta de som satsar på heltid. Jag har förlorat mina matcher även om det varit jämnt.

Är det inte svårt att kombinera?

- Padeln går bra. Men det händer att det dyker upp lite padelslag på tennisbanan. Det kom en bandeja en gång. Och att jag vill lobba på volley. Men paadel är min hemmaplan nu.

 

Här kan ni se när Windahl och Vasquez tränar inför återkomsten.

 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk