Två debutanter tillför en helt ny dimension

Två hårtslående landslagsdebutanter tar plats i VM-kvaltruppen som åker till Warsavwa i juli

Sverige kvalar till VM i juli och har förbundskaptenerna Dani Dios och Andréas Johansson presenterat vilka åtta spelare som får äran att ta oss till Paraguay till hösten:

Ola Brodén, Malmö.

Bobby Seger, Löddeköpinge.

Pierre Bonfré, PDL Göteborg.

Simon Vasques, Ryska Posten, Stockholm.

Anton Andersson, Uppsala.

Andreas Pålsson, Löddeköpinge.

Daniel Windahl, Uppsala.

Calle Knutsson, Båstad.

- Vi har en sådan bredd nu som gör att vi kan gå lite efter tycke och smak. För ett par år sedan var det inte så. Vi har tre-fyra till på varje position som också hade gjort ett utmärkt jobb i Polen, säger Johansson.

Det var trots allt en ganska väntad trupp. Jämför man med den trupp som Padelfeber gissade sig till i går så skiljer bara ett namn.

Även om förberedelserna och möjligheterna att testa nya konstellationer är begränsade fram till kvalet har förbundskaptenerna medvetet tagit ut en trupp där de inte ska vara låsta av fasta par, utan av olika spelare som ska kunna kombineras med flera och dessutom vara lyhörda för coachning.

Bland de åtta uttagna hittar vi två helt färska i mästerskapssammanhang: Simon Vasquez och Pierre Bonfré, två offensivt starka spelare som tillför en ny dimension i landslaget. Bonfré är dessutom vänsterhänt. 

- De bidrar med en enorm vinnarinstinkt och attityd på banan. Det är friska fläktar från forehandhörnet och de kompletterar de två andra forehandspelarna väl. De har olika spetsar och i och med att det är lågt till tak känns det superintressant att ha den offensiven tillgänglig. Det är väldigt välkommet, säger Johansson.

Redan tidigare har ledningen gått ut med att Knutsson och Windahl varit klara. Det innebar att en rad duktiga backhandspelare slogs om två platser.

- Det var verkligen stentufft. Det är bara att titta på de som inte kom med, säger Johansson och syftar på spelare som John Larsson, Björn Mossberg och Filip Svensson.

Skaermavbild 2018 05 22 Kl 192510 (9)

Anton Andersson, Uppsala, har varit med om flera EM och VM och tog en backhandplats.

 

Valet föll istället på två rutinerade kort: Andreas Pålsson och Anton Andersson – två spelare som varit med länge.

Nu åker Sverige till Polen med en klar målsättning att vinna kvalgruppen och därmed gå till VM i Paraguay.

- Vi ser mycket fram emot det här. Vi har ett coacbart landslag och killar man kan kasta in till lejonen och de kommer segrande ur.

- Vi utgår ifrån scenariot att det står 1-1 och att en helt avgörande match ska avgöra om vi vinner gruppen eller inte. Då vill vi veta vad vi har och vi har ett starkt landslag med vinnarskallar och många kvaliteter.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk