Dags för PDL:s nionde padelcenter

PDL öppnar sitt nionde padelcenter. Platsen är Västerås. Därmed blir PDL stadens tredje aktör som driver padelcenter.

Sedan tidigare har Västerås två padelhallar. Den första som öppnades drivs av bland andra förra tennisproffset Åsa Svensson. Nästa aktör som siktade in sig på Västerås var Padelpartners som öppnade Västerås Padelarena, en hall som sedan såldes vidare.

PDL blir därmed den tredje aktören med sin hall som ska rymma åtta padelbanor. Men Söderberg vill inte riktigt se det som att PDL:s intåg skapar en stenhård marknad.

- Det är ju så att man inte alltid väljer tiden när man kan öppna. Vi har tittat på Västerås länge, säger PDL:s vd Henrik Söderberg.

Men nu har PDL alltså hittat en hall och en plats som är tilltalande, och Söderberg tror att det finns plats för alla.

- Ja, jag tycker det är fel att säga att man konkurrerar. Varje nytt padelcenter skapar nya spelare och det är vårt jobb nu att sprida sporten ytterligare. Egentligen är ju nästan varenda människa en potentiell padelspelare och konkurrenter blir man först om två padelcenters ligger väldigt nära varandra.

Västerås blir PDL:s nionde padelcenter. Sedan tidigare finns PDL i Stockholm, Göteborg, Hudiksvall, Linköping, Lund, Västervik och Östersund. Skellefteå öppnar inom kort.

Västeråshallen öppnar först nästa år.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk