Brodéns mardrömsår: "Efter regn kommer sol"

2018 har blivit rena mardrömsåret för Ola Brodén. Först fotskada. Sedan sjukdom. Och nu en allvarlig tennisarmbåge. ”Efter regn kommer sol”, säger han.

Padelfeber berättade tidigare i dag att Ola Brodén missar VM-kvalet i Polen i juli och att han har bestämt sig för att ta ett break från all padel under sommaren.

Anledningen är en tennisarmbåge som dök upp i början av maj och sedan dess bara blivit värre.

- Och det konstiga är att jag inte har tränat mycket alls. Jag kommer ihåg att jag blev magsjuk. Och sedan drabbades jag       av annan sjukdom. Jag spelade inte alls egentligen på tre-fyra veckor.

Han hann bara med en träning innan lag-SM – men tennisarmbågen gjorde sig påmind direkt.

- På lördag mötte vi både Växjö och Halmstad. Det blev bara värre och värre och i sista set klarade jag knappt att slå en backhand. Och då hade jag ändå vilat i fyra veckor. Ett bevis på att det krävs mer.

Brodén hade ändå en plan på att härda ut sommaren med att träna ungefär två gånger i veckan. Men när han tränade i går var armbågen värre än någonsin. Då ringde han och meddelade förbundskaptenerna sitt beslut.

- Nu tänker jag ta den tid det tar att bli helt återställd. Mitt mål nu är att kunna göra comeback vid SPT-tävlingen i Växjö i mitten av augusti.

Du har ju spelat padel i ganska många år. Är tennisarmbåge något du lidit av tidigare?

- Aldrig någonsin. Jag har inte haft det tidigare. Men man börjar bli gammal.

Brodén har själv försökt räkna ut vad som kan ha orsakat skadan och det enda han egentligen kan komma på är ett byte av racket.

Nu är smärtan så allvarlig att vardagslivet påverkas.

- Det gör ont bara att slå igång eltandborsten eller att dra i täcket.

Nu väntar en period med stötvågsbehandling och annan rehab.

2018 har verkligen varit ett motigt padelår för den elegante forehandspelaren från Malmö. Vid årets första SPT skadade han foten i semifinalen och slutförde matchen haltandes.

Årets andra SPT missade han helt på grund av sjukdom bara dagarna innan.

Och nu missar han alltså VM-kvalet.

Som Padelfeber berättade tidigare i dag ersätts Ola Brodén av John Larsson.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk