Vasquez: "Därför stödjer jag den nya touren"

Flera världsstjärnor har gjort det. Nu gör även svenska mästaren Simon Vasquez det: stödjer den nya padeltouren.

Det var sent i torsdags som Padelfeber kunde berätta nyheten att Monte Carlo-miljardären Fabrice Pastor tänker utmana hela World Padel Tour genom att starta en helt egen tour. Den är tänkt att bli betydligt mer internationell, innehålla fler tävlingar och bli mer öppen för spelare som är på väg upp.

Just det sista tilltalar svenske mästaren Simon Vasquez, som nu också gått ut på Instagram under hashtagen #montecarloiamin – precis som stjärnor som Paquito, Lebron och Beluatti.

- Se på golfen. Den har två tourer, vilket gör att spelarna kan spela fler tävlingar varje år och fler golfare kan uppfylla sina drömmar. World padel tour är väldigt låst. Vi söker wild cards, men får det inte alltid. Man kanske får en chans, och lyckas man inte får man kanske inte fler.

- Nu senast sökte jag, Windahl och Calle Knutsson men fick inte. Och man vill ju spela den bästa touren i världen.

En annan sak som Vasquez ser som en stor fördel med den nya touren är att den vill ha betydligt fler tävlingar än WPT.

- I tennisen har du tävlingar minst 40 veckor per år. WPT har 16 tävlingar. Det är väldigt få chanser att få spela. Presterar du inte då så är du körd. Även för de bästa är det en fördel. Här i Båstad vinner segrarna 90 000 kronor var. Men tänk om de kunde göra det varje vecka istället för 16 gånger per år.

International Padel Tour har även lockat med reseersättningar och prispengar även till kvalspelare – något som inte finns på WPT. Vilket givetvis betyder mycket för de spelare som kämpar för brödfödan.

- Förhoppningsvis blir touren av och jag hoppas inte att WPT är så dumma att de stoppar sina spelare från att spela en annan tour. För tanken med IPT är att man ska kunna spela vilken tour som helst.

Risken är väl att WPT gör just det och att världseliten splittras upp?

- Ja, det är ett problem. Men jag tycker inte man ska dela upp det och ställa ultimatum. Man måste få spela vilka tävlingar man vill. Det är ju bättre för sponsorerna också och det är så padeln kommer att växa internationellt.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk