Stjärnan Sainz bjöd på världspadel

Hon kom, hon sågs och hon dominerade. Världstrean Lucia Saniz visade publiken i Vilshärad hur världspadel ser ut.

Och det såg verkligen ut som om hon menade det. Vilket faktiskt inte är så konstigt. Sainz spelade turneringen tillsammans med Antonette Andersson och parets överlägset tuffaste match blev semifinalen mot Sverigeettorna Sofia Arvidsson och Anna Svedenhov. En helt underbar padelmatch där Sainz och Andersson ändå kunde vinna två tuffa set.

Img 0239Antonette Andersson och Lucia Sainz vann Vilshärad Padel Masters.

 

- Jag var verkligen överraskad. Jag trodde nivån skulle vara lägre, men det är bara att säga grattis till svenska padelförbundet att ni redan nått så långt, sa hon.

Ett möte som var både psykiskt och fysiskt utmattande – för Antonette.

- Ja, det var verkligen jobbigt att vara den som ska få alla bollar. Jag kände inte att jag vågade spela mitt spel.

Img 0170Anna Svedenhov och Sofia Arvidsson gjorde en riktigt bra semifinal och visade hur bra svensk dampadel är.

Vilket hon däremot vågade och kunde i finalen. Där väntade belgiskan Helena Wyckaert och spanjorskan Marta Porras Sanchez (rankad 99 i världen). På förhand en ganska öppen historia, men det blev verkligen inte så. Wyckaert och Porras fick en snabb ledning med 2-0 i första set, men sedan var det spel mot ett mål. 6-3, 6-2 slutade finalen och Sainz kunde sedan underteckna den imponerande prischecken på 4 000 euro.

Img 0263Helena Wyckaert och Marta Porras Sanchez slutade tvåa i Vilshärad. På bilden tävlingsledningen Robert von Scheele och Per Boström.

Själva turneringen tog hon inte på så stort allvar.

- Nej, det är mest en rolig grej. Jag är här för att min sponsor ville det och för att göra helgen riktigt rolig för Antonette Andersson.

Vilket hon minst sagt lyckades med. Sainz verkliga arena är såklart World Padel Tour och där är hennes mål att nå ända upp och bli världsetta. Just nu bildar hon världens näst bästa par med Gemma Triay men tränar hårt och drömmer om att passera världsettorna, systrarna Mapi och Mayo Alayeta.

När Padelfeber intervjuar Sainz svarar hon på alldeles utmärkt engelska, vilket inte är helt vanligt inom padeln. Men det beror på att hon spelade collagetennis i USA innan hon konverterade till padeln.

Nu är hon en av väldigt få tjejer som kan leva på att tävla i padel.

- Ja, vi är nog bara sex stycken som kan det. De övriga måste dryga ut inkomsterna med att ge lektioner och annat, säger hon.

Sainz får huvuddelen av sin inkomst via sponsorer - trots sina superresultat.

- Prispengarna för damer är bara en fjärdedel mot för herrarna, avslöjar hon.

Är det första gången du är i Sverige?

- Ja, och jag gillar det verkligen. Jag kommer gärna hit fler gånger.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk