Mannen som blev svensk padels storsponsor

Han drömde om att bli Sveriges överbefälhavare. Men blev i stället svensk padels storsponsor. ”Jag är helt frälst av spelet”, säger Anders Jarlskog, ägare till Euro Finans.

Det där med drömmen kräver en förklaring. Jarlskogs båda föräldrar var kärnfysiker och han tillbringade därför en stor del av sin uppväxt i Schweiz. När han tog studenten 1982 var betygen så dåliga att det bara fanns en utväg.

- Jag blev yrkesofficer. Och jag ville göra en karriär inom det militära. Personligen såg jag mig själv som en framtida ÖB, säger han med ett leende.

Men han ville gena i karriären och ställde ett ultimatum till Försvarsmakten. Vilket mynnade ut i att han plötsligt hade sagt upp sig och inte visste vad han skulle göra.

- Jag hamnade i säljbranschen och 1989 startade jag ett inkassobolag som fokuserade på fakuraköp.

Euro Finans byggdes upp och blev allt större. Till sist var företaget så stort och Anders Jarlskog kände att han ville börja ge tillbaka till sin hemstad Lund.

- Vi gör inte i huvudsak marknadsföring för att få nya kunder. Vi gör det för att kundernas kunder ska känna till oss. Det är viktigt att vi har ett bra och stabilt varumärke. Och undersökningar visar att vi har ett av de starkaste varumärkena.

När det kommer till idrottssponsring har Euro Finans bara valt att sponsra lagidrott som är knutet till Lund.

- Vi har valt lagidrott för att det tvingar folk att jobba tillsammans. Och de vi sponsrar ska även ha en ungdomsverksamhet och en damverksamhet.

Euro Finans satsning på padel är egentligen ett stort undantag.

- Jag upptäckte spelet i Fuengirola och blev frälst. Det har så många dimensioner och passar verkligen alla. Även en lönnfet gubbe som jag med dåliga knän.

Euro Finans första steg in i padeln var att sponsra landslagsspelaren Andreas Pålsson. Nästa steg var att bli Padelförbundets huvudsponsor.

Img 0323

Euro Finans sponsrar landslagsspelaren Andreas Pålsson. Men är även huvudsponsor till svenska landslaget och till Swedish Padel Open.

 

- Där har vi ett avtal på tre + två år. Och vi har gått in med ett sjusiffrigt belopp, säger Anders Jarlskog.

Därifrån blev steget naturligt att även bli huvudsponsor till Swedish Padel Open. Euro Finans har köpt namnet på tävlingen i minst tre år.

- Även här går vi in med ett sjusiffrigt belopp.

Varför denna storsatsning på padel?

- Jag insåg att det här kan bli en av de största sporterna i Sverige. Och vi gör säkert en dålig affär på kort sikt, men om fem år har sporten ett helt annat värde.

En effekt av att Euro Finans gick in som tung sponsor var att Swedish Padel Open plötsligt fick betydligt lättare att hitta fler sponsorer.

Vad tror du personligen om padelns utvekling i Sverige?

- Det är bara tillgången till hallar som avgör hur stor sporten blir. Jag tror den kan bli dubbelt så stor som tennisen.

Kärleken till padeln är så stor att Anders Jarlskog vågar lova att Euro Finans satsning på sporten förblir unik.

- Vi kommer aldrig göra något liknande i någon annan sport. Det har jag redan tagit ställning till. Jag är frälst av padel och därför vill jag stötta sporten.

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk