Känslorna kokade - men nu får vi en drömfinal

Nästan slagsmål. Fullsatta läktare. Drömfinal. Swedish Padel Open är onekligen en glödhet historia.

Det är som om padelveckan i Båstad bara blir bättre för var dag.

Fredagen var snudd på magisk.

Lördagen VAR magisk.

Fullsatta läktare, bra väder (lagom vind och stundtals molnigt) och formidabel padel.

Dessutom vann rätt lag – om vi ser det ur publikens och arrangörens synvinkel med tanke på att etablera tävlingen.

Världsettorna Fernando Belasteguin och Pablo Lima pressades till det yttersta av de unga Juan Lebron och Juan Beluatti. Faktum är att den två timmar långa matchen inte innehöll ett enda break. Däremot nästan ett slagsmål.

Incidenten som blev en riktig snackis inträffade i första sets tiebreak. Juan Lebron gick fram till domaren för att påpeka att Bela låg alldeles för högt i serven. Ungefär med orden: ”Det är alltid samma sak med Bela – så fort det blir tiebreak så servar han för högt”.

Bela tände till och sa till Lebron att om han ville något så kunde han säga det till honom direkt.

Då klev Lima in och sa några ord som fick Lebron att bli fullständigt ursinnig. Det såg ut som om han ville ha ett slagsmål med Lima. Domaren fick kasta sig ner från domarstolen och gå emellan. Men det tog lång, lång tid innan känslorna svalnat så pass att det gick att fortsätta matchen.

Dessutom fortsatte ordväxlingen efter matchbollen. Lima och Lebron hade mer att säga till varandra.

 Skaermavbild 2018 07 28 Kl 185802

Paquito Navarro är klar för final tillsammans med JMD.

 

Andra semifinalen blev nästan lika dramatisk.

Paquito Navarro och Juan Martin Diaz hade två setbollar emot sig i första set. Men då klev gamle JMD fram och gjorde några fullständigt galna räddningar, vilket gjorde att de kunde gå från 4-6 till 8-6, vilket sedan blev matchavgörande.

Andra set gav ett tidigt break, som sedan JMD och Paquito kunde förvalta hela vägen in i mål.

Alltså får vi drömfinalen. Jag personligen håller just nu Paquito som världens enskilt bästa spelare. Det han har lyckats göra den här säsongen tillsammans med 42-årige JMD är bättre än någon kunde tro, inklusive de själva tror jag.

Nu är de framme i sin tredje final för säsongen och ska försöka rå på självaste världsettorna.

De som kan padelhistorien har såklart full koll på att JMD var världsetta i 13 år (!) tillsammans med Bela. Att få slå Bela i en final vore såklart en dröm.

Omöjligt är det inte. Och anledningen är förutsättningarna i Båstad. Både Paquito och JMD gillar att spela utomhus. När dessutom banorna är rejält långsamma så hjälper det gamle JMD.

Arenan i Båstad lär bli absolut fullsatt. Och alla ni andra som inte har möjlighet att vara här: ta chansen att se matchen på Kanal 9 som direktsänder.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk