Hemligheten bakom Vasquez jättelyft

En pånyttfödd Simon Vasquez och en glödhet Daniel Windahl dominerar en svenska padeltouren fullständigt.

Det är sannerligen ett imponerande facit. På tre avverkade SPT-tävlingar har paret två segrar och en andraplats (där de faktiskt hade matchbollar i finalen).

Så här långt dominerar Daniel Windahl och Simon Vasquez touren fullständigt.

Och frågan är om inte segern i Luleå var den mest imponerande.

På förhand nämndes faktiskt inte Windahl och Vasquez som huvudfavoriter. Outsider, möjligtvis, men i  stort sett alla hade lagt sina tips på två lag med spanska inslag: Anton Andersson och Willy Canstaon eller Calle Knutsson/Nacho Asenjo.

Två lag som för övrigt brakade samman redan i kvartsfinal. Anton och Willy tog hem den i en match där framför allt Anton Andersson spelade sin bästa padel på mycket länge.

Ändå hade paret inte mycket att sätta emot mot de svenska mästarna i semifinalen.

- Jag trodde nog vi skulle få det riktigt tufft där, säger Windahl.

Men det är uppenbart att paret har lyckats höja sig ytterligare en nivå och just nu spelar sin bästa padel hittills i karriären.

- Personligen känner jag mig i toppform, säger Vasquez. Jag känner mig stabilare och tvekar inte på banan. Och när jag är stabil blir Danne också bättre.

Vasquez har en förklaring till varför spelet går så bra just nu.

- Jag hade ett bra snack med Dani Dios och vi bestämde oss för att jag måste jobba hårt på vissa saker för att utvecklas. Och vid senaste Marbellaresan stannade jag kvar en vecka själv efter att Danne hade åkt hem. Då nötte jag och Dani varje dag och byggde upp en struktur i mitt spel. Nu vet jag vad jag ska göra i olika situationer. Jag är en annan spelare på banan nu. Det kanske inte syns jättetydligt men jag vet vad jag ska göra.

Något som Dani Dios också berättar om:

- Jag är en ärlig person och jag sa vad jag tyckte till Simon. Jag sa att saker gick i fel riktning och att han var tvungen att jobba väldigt hårt för att ta nästa steg. Och det har han verkligen gjort.

Just ”struktur” är ett ord som Vasquez och Windahl ofta återkommer till. Båda känner att de som lag har fått mer sturktur i sitt spel och att de mer spelar som ett lag.

- Vi sätter oss inte i skiten och vi spelar inte individuellt. Tidigare var vi två singelkillar på banan. Nu när jag slår mina slag tänker jag på var jag har motståndarna, men också var jag har Danne, säger Simon.

Faktum är att Simon Vasquez och Daniel Windahl inte var riktigt hotade i ett enda set i Luleå. Finalen mot John Larsson och Andreas Beer slutade 7-5, 6-1. Och då ska vi ha i åtanke att Larsson/Beer imponerat på vägen till finalen och bland annat slagit ut Bobby Seger och Andreas Pålsson.

Vasquez och Windahl vill även hylla arrangemanget i Luleå, som de båda menar är en av årets absoluta höjdpunkter.

- En otroligt bra organiserad tävling. Även allt runt omkring. Allt är top notch. Det blir en väldig familjär tävling som man verkligen vill komma tillbaka till, sger Vasquez. Och nästa år ska jag få hela Ryska Posten att komma.

Nu väntar en väldigt intressant juni månad för Vasquez och Windahl. Först ska de försöka ta Sverige till VM i Paraguay via kval i Warsawa.

- Vi åker dit med stort självförtroende och jag har aldrig varit med i ett sånt sammanhang tidigare, så det blir väldigt kul, säger Vasquez.

Sedan ska båda spela i Vilshärad – dock med andra partners. Eftersom Windahl fått ett wild card till World Padel Tour i Båstad ska Vasquez spela med spanjoren Caye Rocarfort. Windahl spelar då med Calle Knutsson.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk