Ekdahls revansch: "Det kom nåt bra ur petningen"

När hon petades från landslagslägret bestämde sig Emmie Ekdahl för att ta det på allra bästa sätt. I stället för att deppa började hon träna stenhårt på sina svagheter.

Emmie Ekdahl var fjolårets stora komet inom svensk dampadel. På raketfart nådde hon Sverigeliten och fick till och med spela EM för Sverige i Portugal.

Men förbundskaptenerna var inte helt nöjda med vad de fick se i början av säsongen och tog därför beslutet att inte ta ut Ekdahl till det senaste landslagslägret i Halmstad.

- Jag blev oerhört besviken. Men efter några dagar bestämde jag mig för att ta petningen på allra bästa sätt. Jag kände att nu jäklar ska jag visa dom. Jag ska förtjäna min plats. Jag har fått feedback av Dani Dios om vad jag måste förbättra och det har jag verkligen kämpat med.

Vilket är?

- Dels defensiven att jag måste bli tryggare. Men även kunna accelerera i overhead och i volley. Och jag tycker själv att jag har blivit bättre på de bitarna.

Vilket är helt sant. Emmie Ekdahl har blivit en klart farligare backhandspelare vilket hon visade genom hela turneringen.

Men hon och Anna Åkerberg var faktiskt riktigt illa ute i semifinalen där de mötte Luleås Erica Falegren tillsammans med den spanska talangen Alba Perez.

- Det var en mentalt jobbig men rolig match. Vi försökte ju spela så mycket som möjligt på Erica, säger Åkerberg.

Faktum är att Ekdahl och Åkerberg hade fyra breakbollar emot sig vid ställningen 4-4 i avgörande set. Men de stod pall och kunde dra det längsta strået.

Finalen mot Anna Velica och Baharak Suleymani var en enklare histora. 6-2, 6-4 var ganska klara siffror. Ekdahl och Åkerberg var ett nummer för stort.

- Vi har aldrig spelat så bra. Vi var fokuserade på varje boll, säger Ekdahl.

- Och vi kände att vi kunde spela med marginaler och inte behöva riskera så mycket. Vi kände verkligen att vi skulle vinna varenda boll, säger Åkerberg.

Och nu har ni vunnit en tävling på Swedish Padel Tour!

- Ja, fantastiskt kul. Vi blir bättre och bättre tillsammans, säger Ekdahl.

- Ja, och vi har en fördel eftersom vi funkar så bra socialt. Vi känner av varandra och är hyfsat lika.

Båda har ett solklart mål: att vara med i det svenska VM-laget i Paraguay till hösten.

- Det är det vi siktar på. Och vi vill allra helst tas ut som ett lag, säger Åkerberg. Vi känner att vi har svinmycket potential och att vi är ett sammansvetsat och grymt par.

För Ekdahl väntar nu en sommar där hon ska fortsätta jobba på sina detaljer.

- Jag ska be Dani Dios om feedback från den här tävlingen. Sedan ska jag fortsätta jobba på det jag behöver och det kommer att bli riktigt bra. Det var jäkligt jobbigt när jag blev petad, men det kommer att komma något bra ur det här, säger Ekdahl.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk