Annons
Skaermavbild 2018 07 02 Kl 150902

Dani Dios var väldigt nöjd med sin helg i Luleå.

Intervju

Dios i stor intervju: "Allt går åt rätt håll"

Luleå Två veckor kvar till VM-kvalet i Polen. Då känner förbundskapten Dani Dios både nervositet och förväntan. ”Allt går åt rätt håll, men vi kommer inte kunna slappna av en sekund”, säger han.

På ett sätt kan man säga att Padel 365 Open var en succé för svensk padel. Att herrklassen hade en helsvensk final, trots att så duktiga spelare som Willy Castanon och Nacho Asenjo i startfältemt visar att våra bästa lag håller allt högre klass.

Många svenska landslagsspelare imponerade stort: givetvis slutsegrarna Daniel Windahl och Simon Vaquez – men även John Larsson och Anton Andersson visade upp sitt bästa spel. Stundtals även Bobby Seger och Andreas Pålsson.

Dios såg allt detta och slickade sig belåtet om munnen.

- För varje gång jag är i Sverige är det mer positivt. Och att våra svenska spelare kan möta så bra spelare som Willy Castanon ”face to face” är väldigt glädjande, säger Dani Dios. Vi blir sakta mer kompletta. Det är inte lätt att alltid möta samma spelare i Sverige, det är ett handikapp, men vi ser en förändring och förbättring.

Just att flera svenska spelare på egen hand tar sig till Spanien med jämna mellanrum för att utvecklas tror Dani Dios är den stora nyckeln.

- Det gör att spelarna sakta men säkert blir mer kompletta och det är jätteviktigt för mig med tanke på VM. Det gör vårt lag starkare, vilket gr att vi kan utmana de bättre lagen. Vi har åtminstone fler vapen och verktyg och fler kort att spela.

Nu återstår två veckor till VM-kvalet och Dios är väldigt nöjd med helgen i Luleå.

- Det var verkligen bra för mig att vara här och se vad vi måste träna på de kommande två veckorna. För även om mycket var väldigt positivt har vi en hel del att jobba med.

- Men nu kan vi se att vi för varje gång kan vara lite mer exakta med de saker vi ska jobba på. Tidigare var det mer ett generellt arbete. Men i och med spelarnas utvecling kan vi nu vara mer precisa. Vi kan fokusera på specifika taktiker och specifika slag. Och specifika situationer  matcherna. Det är ett bra tecken och visar att allt går framåt.

Var du själv förvånad att ett helsvenskt lag kunde vinna Padel 365 Open?

- Om jag ska vara ärlig: nej. Hade du frågat mig för en månad sedan hade jag varit det, men efter den träning Danne och Simon hade nere i Marbella så såg jag att allt gick åt rätt håll. De fick verkligen belöningen för riktigt bra träning. Och när de har rätt intensitet och rätt mental inställing som ett lag så spelar de verkligen bra.

Dani Dios avslöjar för Padelfeber om att han hade ett väldigt seriöst samtal med Simon Vasquez efter senaste landslagslägret i Halmstad. Dios var absolut inte nöjd med vad han hade fått se och valde att vara helt öppen och ärlig med den svenske mästaren.

- Jag sa till honom att vi måste jobba väldigt hårt och mycket för att saker går i fel riktning. Men Simon var den första att kliva fram, sträcka upp handen och erkänna att han hade kört fast.

Det som följde var två veckors extremt hård träning i Marbella där Dios plågade Vasquez på banan.

- Den träningen har gjort en enorm skillnad. Och när jag såg Simon spela i Luleå var jag väldigt nöjd med vad jag såg. Han klarade av att leverera exakt det vi hade tränat på. Och när Simon gör rätt saker kan Danne spela mer avslappnat.

Dios gladdes även av att se Anton Andersson, särskilt i kvartsfinalen mot Calle Knutsson och  Nacho Asenjo.

- Jag vet att Anton har haft en tuff tid och det är härligt att se honom komma tillbaka. I kvarten spelade han perfekt.

Det låter som att du har en riktigt bra känsla inför kvalet i Polen?

- Ja, men jag är också nervös. För verkligheten är att vi fortfarande är på en nivå där motståndarna kan skada oss. Vi kommer att få möta väldigt starka tennisspelare. Och det är det vi har sett på Swedish Padel Tour, hur lag som spelat padel en kort tid kan vinna matcher. Visst, det är bra, men också ett varningstecken på att saker inte görs på rätt sätt.

I Polen väntar just Polen, men även Estland och Österrike i en grupp som Sverige tippas vinna.

- Men vi kommer möta starka tennisspelare som spelar snabbt, med bra smash och volley. De kommer att göra vårt liv svårt. Vi kommer inte kunna slappna av, vi får inte för en sekund tro att vi får enkla matcher. Vi måste verkligen vara 100 procent fokuserade i varje match.

Dios avslutar ändå med ett leende:

- Det känns bättre efter den här helgen. Allt går åt rätt håll.

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

Annons
Annonser

Sponsorer

 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • Wilson
 • Skaermavbild 2019 01 08 Kl 142550
 • 175648 Padelevent Logovj
 • PDL
 • Png Matchi Logo Slogan
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • 1
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • 25488985 1537573959657758 149684766 N
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Skaermavbild 2018 01 17 Kl 163158
 • Logga
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping