Windahl och Vasquez satsning i Spanien

Flera läger i Spanien under året ska ta Sverigeettorna till nästa nivå.

För någon vecka sedan skrev Padelfeber om Calle Knutsson och hans möjligheter till toppträning i Madrid, samt hans mål att spela hela World Padel Tour.

Men Calle blir inte ensam svensk att göra en riktig satsning.

När märket Just Ten från Barcelona signade båda Sverigeettorna Windahl och Vasquez var en viktig del i uppgörelsen att ge svenskarna bra träningsmöjligheter.

Rent konkret innebär det att Windahl och Vasquez ska åka på tre träningsläger i Barcelona där de ska tränas av topptränaren Marcella Ferrari och sparra med hennes team av spelare.

Där ingår bland andra damstjärnorna Lucia Sainz och Gemma Triay, samt en rad herrspelare med ambitioner. Bland annat två franska landslagsspelare.

- Jag känner att det är det här de behöver. De kommer få träna med spelare som är bättre, men inte flera nivåer bättre. Det blir träning som de inte har möjlighet att få här hemma. Det är inte samma sak att jag står och kör korg med dem, säger tränaren Andreas Ehrnvall som också har Just Ten-agenturen i Sverige.

Dessutom ska Just Ten-knutne topptränaren Miguel Sciorilli komma till Uppsala återkommande.

- Så det blir Marcella och Miguel som på sätt och vis får ansvaret för Windahl och Vasquez utveckling, säger Ehrnvall.

Paret åker till Barcelona på torsdag för nio dagars träning under Ferrari. Sedan reser de direkt från Katalonien till Luleå för årets första SPT där de går in som tävlingens favoriter.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk