Windahl blir ny bloggare på Padelfeber

Grattis, alla läsare! Med start i början av januari blir Daniel Windahl ny bloggare på Padelfeber. I bloggen lovar han att bjuda på åsikter, träningstips samt ge en unik inblick i sin hårdsatsande tillvaror.

Daniel Windahl kom fram 2017 som en komet inom svensk padel och etablerade sig snabbt tillsammans med sin partner Simon Vasquez som Sveriges bästa spelare.

Den gångna säsongen blev dock dramatisk. Den började strålande med flera segrar på Swedish Padel Tour, men när det var dags för säsongens verkliga höjdpunkter tvingades Windahl vila. Han hade drabbats av körtelfeber. För ett tag såg det ut som om det kunde äventyra hans fortsatta padelsatsning.

Windahl var tvungen att stå över både SM och VM – men när han sedan kom tillbaka visade det sig att han var minst lika bra som tidigare. Segern i Mastersslutspelet i Skurup var ett imponerande besked.

Hemma i Uppsala jobbar Windahl dessutom som tränare – vilket gjorde honom till ett drömnamn som ny bloggare på Padelfeber: en ung, hårt satsande spelare – som också har har erfarenhet att lära ut till oss som inte är lika duktiga, men som drömmer om att bli bättre.

Vad ser du mest fram emot 2019?

- Det är att återkommande åka ner till Spanien och förbättra mig och få ett ökat samarbete i Barcelona. Det är en helt annan padelatmosfär där, ett annorlunda spel och tänk. Det skiljer på banor, sparring, klimat… Det behövs för att bredda mitt regiser.

- Sedan hoppas jag att jag i nästa steg ska junna lära ut detta till svenska spelare. Så jag ser resorna till Spanien både som en tränar och spelarutveckling.

Vad ser du fram emot tävlingsmässigt?

- Jag och Simon har pratat om att försöka tävla i Spanien och att då helst börja klippa några bra spanska par och på sätt få självförtroende. Jag känner mig relativt trygg nu med det mesta på banan, nu handlar det mycket om att förbättra det. Men jag är bredare och bättre som spelare i dag.

Och nu ska du börja blogga på Padelfeber. Hur känns det?

- Väldigt roligt. Jag har fått så många frågor om hur mina fyspass ser ut, hur jag lägger upp en vecka och så vidare. Det ska bli kul att kunna dela med mig av det.

Vad kan läsarna förvänta sig?

- En inblick på många plan. Dels min träning, men även vad jag tycker och tänker om saker och ting. Jag hoppas också kunna bjuda på många tips om hur man kan bli en bättre spelare.

Ja, du är ju också verksam som tränare?

- Precis. Jag har ett antal ungdoms- och juniortimmar i Uppsala.

Då önskar Padelfeber dig varmt välkommen och ser fram emot första inlägget i januari med spänning.

- Tack så mycket!

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk