Tävlingschefen hoppar av

Tävlingssäsongen 2019 börjar med ett avhopp. Förbundets tävlingschef Robert von Schéele meddelar att han lämnar sitt uppdrag.

Robert von Schéele från Halmstad har de senaste säsongerna varit ansvarig för förbundets tävlingsverksamhet. Men nu väljer han alltså att kliva åt sidan.

- Jag hade ett möte med ordföranden Novy Karlsson nere i Madrid i samband med WPT Masters Finals. Under det samtalet insåg jag att jag inte var rätt person på den positionen, säger han.

von Scheele säger att föbundet i första hand sökte någon som kunde dokumentera medan han ser sig själv som någon som helst producerar.

- Jag kände att de inte kommer att få ut av mig det de söker och då är det bättre att de hittar någon annan.

Robert von Schéele ska dock fortsätta vara en hjälpande hand tills förbundet har hittat ersättare.

- Sedan kan man tänka sig att jag kan gå in i en projektledarroll längre fram, till exempel om Sverige beslutar sig för att söka ett EM. Det är inget jag är främmande för.

Var det ett svårt beslut att ta?

- Jag tog det på magkänsla. Och efteråt kändes det faktiskt helt okej.

Skaermavbild 2019 01 03 Kl 134453Andreas Jakto letar två ersättare till den roll som Robert von Schéele hade.

När von Scheele meddelade att han kliver av rollen som tävlingschef innebär det på kort sikt ett ökat arbetsansvar för Andreas Jatko, styrelsen tävlingsansvarige.

- Jag håller just nu på att försöka hitta ersättare till Robban och det kan mycket väl bli två personer. Robban hade en stor roll och jag tittar på hur man skulle kunna effektivisera det. Men inget är klart i nuläget, säger Andreas Jatko.

En ny säsong är snart igång. Är det något som kommer att påverkas?

- På kort sikt innebär det att jag personligen får mer att göra. Men själva tävlingarna ska inte påverkas. Vi hoppas få ut ansökningarna till Swedish Padel Tour redan i morgon så att klubbarna får några veckor på sig att ansöka.

- Min ambition är att göra SPT bättre för varje år. Sedan är frågan vilka steg man tar varje år. Man kanske inte ska göra allt samtidigt, utan ta det i etapper.

En annan fråga som ligger på bordet är lag-SM. Dels att hitta arrangörer till både kval och huvudtävling, men även att sätta ett gällande regelverk.

- Där är ambitionen att allt ska vara klart innan den sista januari.

Den stora frågan där är väl om utländska spelare ska tillåtas?

- Jag har min åsikt i den frågan, men det är även viktigt att vi lyssnar på de som spelar och även att de personer som kommer in i Robbans roll får chansen att säga sitt.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk