Pilotti - mannen bakom Ryska Postens jättesatsning

Han anses vara en av Sveriges viktigaste investerare. Som blev förälskad i padel. Nu bygger Daniel Pilotti ett svenskt superteam som ska ge helt nya förutsättningar till våra elitspelare.

Googlar man Daniel Pilotti får man snabbt bilden av en mycket framgångsrik person inom näringslivet. 2016 utsågs han av Dagens Industri som en av Sveriges 52 mest betydelsefulla investerare.

Han har tillsammans med sin partner Kristoffer Jaensson byggt upp expressservicebolaget Ryska Posten.

För några år sedan upptäckte han padeln - vilket kom att få konsekvenser.

- Det började faktiskt med att jag träffade Simon Vasquez när han hade flyttat till Stockholm. Jag tjatade på honom att han skulle börja träna mig, säger Pilotti.

 

Det ledde fram till en vänskap och de första försiktiga stegen till ett Ryska Posten Padel Team.

- Vi började prata om att göra något tillsammans och min tanke var att få in den företagskultur vi har inom Ryska Posten till padeln. Det jag vinner på det är att jag får spela med sköna killar och några av de bästa i Sverige, säger Pilotti och skrattar.

Det team som han och Vasquez startade tillsammans har sedan växt till att omfatta ungefär 25 spelare på olika nivåer.

Och i kväll kom ”bomben” att Ryska Posten knyter till sig fem av Sveriges bästa spelare, bland annat Daniel Windahl och Calle Knutsson.

- Vi har ett glatt och skönt gäng och det är många spelare som har kontaktat oss. De fem vi nu värvar har velat hänga på gänget, säger Pilotti.

Vad är din tanke med Ryska Postens padelteam?

- Egentligen ingen större tanke än att bygga ett team. Jag har ju sett hur lagkänslan har lyft våra spelare. Allt bli rmycket roligare. Padel är en ganska ensam sport annars.

- Jag vill ha ett team med bra människor där alla håller hyfsad nivå men delar passionen för padel. Några är riktigt duktiga och där har vi nu börjat titta på att hitta ett nätverk som kan stötta de här spelarna.

Daniel Pilotti avslöjar för Padelfeber att det inom kort ska presenteras ett upplägg som gör Ryska Postens bästa spelare till deltidsproffs. En satsning som är uppbyggd på att sponsorer sponsrar enskilda spelare.

- Det är intressanta sponsorer på väg in som ska ge resurser till varje spelare. Tanken är en huvudsponsor och sedan högst tre sponsorer för varje spelare. Visst, företagen vill synas, men jag tror det roligaste för dem är att få en personlig relation med en spelare.

- Några sponsorer är klara och vi fingrar på det lite nu för att hitta en proffsig struktur. Vi tittar på avtal och så vidare.

Skaermavbild 2019 02 06 Kl 165636Ryska Posten hjälper till att hitta finansiering till Calle Knutssons satsning.

Just att Calle Knutsson blev klar för Ryska Posten ser Pilotti som extra roligt.

- Det är ju tack vare att han är så bra kompis med Vasquez och Daniel Windahl. Och nu kan de tre hjälpa varandra i Spanien. Hans satsning kostar ju pengar och vad vi kan göra är att hjälpa honom med sponsorer.

Däremot vill Pilotti tona ner värvningarna av svenska mästarna Bobby Seger och Andreas Pålsson.

- De har ju inte lovat mig någonting. Och jag har inte krävt något heller. De har ju egentligen lagt av och vet inte hur de vill göra, men kände att de ville tillhöra oss.

Man kan ju tänka att allt är en gigantisk satsning inför lag-SM?
- Ja, men så långt har vi inte ens kommit. Laguttagning och sådant sköts av Simon och Pablo Figueroa och kommer längre fram. Jag är bara materialförvaltare.

Pilotti säger att han helst vill verka i bakgrunden och vill under intervjun hellre lyfta fram teamet och det jobb som Simon Vasquez har gjort.

- Simon har gjort ett jättejobb. Och när det gäller teamet är det viktigt att också lyfta fram Baharak Soleymani och Anna Åkerberg som just nu är nere i Marbella och kör hårt.

Skaermavbild 2019 02 22 Kl 191504

Skaermavbild 2019 02 22 Kl 191533Anna Åkerberg, Baharak Soleymani, Pablo Figueroa och Anton Andersson lär inom kort få personliga sponsorer i en ny satsning.

 

Målet för Ryska Posten nu är att hitta pengar som täcker en satsning för sju elitsatsande spelare: Soleymani, Åkerberg, Knutsson, Vasqez, Windahl, Pablo Figueroa och Anton Andersson.

Hur mycket pengar har du själv satsat på padeln?

- Egentligen inte så mycket. Det är mest via samarbetet som vi har med Good to Great. Där är det väl hyfsade summor. Vi har ju stöttat Simon i hans satsning där.

Har du någon vision med ditt padelengagemang?

- Det vore riktigt roligt att banan vägen för svensk padel. Att få några som närmar sig världstoppen och som sedan lockar in ungdomar i sporten. Jag har pratat en del med Andreas Ehrnvall om en framtida ungdomssatsning.

Vilken nivå håller du själv som spelare?

- Jag tillhör de tre sämsta i laget. Men jag tycker det är otroligt kul.

Är det på väg in fler damspelare i teamet?

- Ja gärna, men där har lagkaptenen Baharak ett ansvar. Hon har uppgiften att sondera lite och se om det finns spelare som är sugna. Det är lite svårare där. På herrsidan har det mer varit spelarna själva som hört av sig till oss.

 Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk