Tio saker att se fram emot inför helgens SPT

Sane Open blir ett mäktigt genrep inför SM i Linköping. Hur går Billie Gajics comeback? Fortsätter Windahl och Vasquez dominans? Var kommer skrällarna? Padelfeber listar tio saker att verkligen se fram emot.

Efter en sommar med Vilshärad och WPT-festen i Båstad som absoluta höjdpunkter kryper svensk padel inomhus igen för en väldigt spännande höstsäsong.

Swedish Padel Tour går vidare och den här gången har touren nått Växjö för Sane Open. Tävlingen har en extra kittling eftersom den för många även fungerar som ett genrep inför SM i Linköping.

Padelfeber har listat 10 saker att verkligen se fram emot den här helgen.

 

Img 9998

1) Ska Daniel Windahl och Simon Vasquez fortsätta att dominera touren?

Ja, detta är den största frågan. Paret har ett otroligt bra facit så här långt med segrar både i Helsingborg och i Luleå. Dessutom nådde paret final i Stockholm där det blev förlust mot världsspelaren Pineiro i par med Andreas Ehrnvall. Och då ska vi komma ihåg att Windahl och Vasquez hade matchbollar.

Segern i Luleå var extremt imponerande där paret inte ens på allvar var nära att förlora ett set.

Skaermavbild 2018 07 31 Kl 211932

2) Hur bra fungerar Calle Knutsson och Ola Brodén?

Allt annat än en viss ringrost på Brodén vore omänskligt, med tanke på hans två månader långa skadefrånvaro, som dessutom föregicks av annat trassel.

På pappret, som det heter inom sportjournalistiken, borde detta par fungera perfekt tillsammans. Får vi se det redan nu i helgen i Växjö?

Billie

3) Billie Gajics comeback på tävlingsbanan!

Förre Sverigeettan har inte spelat en tävling sedan hon spelade World Padel Tour för över ett år sedan. Gajic har hunnit bli mamma och har skyndat långsamt i väntan på att kroppen ska vara helt redo.

Det är den nu och tanken var först att Gajic bara skulle spela Herrar B. Men ett återbud på damsidan gör att hon hoppar in i par med Alexandra Andersson. Väldigt roligt. Svensk padel har väntat på detta?

Img 9678

4) Kommer fullträffen för Bobby Seger och Andreas Pålsson nu?

Paret som länge sågs som det bästa i Sverige men som fortfarande väntar på sin första SM-titel och dessutom haft det riktigt kämpigt på årets tour.

I Helsingborg blev det respass redan i första omgången, i Stockholm i kvartsfinal och i Luleå i semifinal. Konkurrensen tuffar till sig och det måste även Seger och Pålsson göra. Blir oerhört spännande att se vilken nivå de håller i helgen.

Nedre halvan ser tuff ut, men

 

5) Sofia Arvidsson i par med Antonette Andersson.

Sofia spelar ju normalt med Anna Svedenhov, men på EM i Portugal spelade hon en lagmatch med Antonette och det såg väldigt bra ut.

Nu får vi se paret i aktion igen och givetvis går de in i tävlingen som storfavoriter.

 

6) Toppmöte redan i första omgången.

Flera damspelare kommer starkt och två lag som verkligen vill visa både sig själva och förbundskaptenerna att de är på väg att slå sig in i landslaget med kraft möts redan i första omgången.

Finalseedade Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl ställs mot Mathilda Hamlin och Ajla Behram och det är ett möte som kan bli hur bra som helst.

 

7) Varning för Sonesson och Larsson!

Christoffer Sonesson och John Larsson var framme i final i årets första SPT i Helsingborg. Larsson var dessutom i final i Luleå i par med Andreas Beer.

Det kan bli en andra omgång mot Knutsson och Brodén, vilket i så fall lär bli en riktig holmgång.

 

8) Vilka blir skrällarna?

Ja, det känns som att vi nått dit nu i svensk padel att frågan är inte om utan var skrällarna kommer.

Herrklassen är full av par som kan ställa till det för de flesta. Vi kommer få vänja oss vid att favoriter flyger tidigt.

 

9) Hur bra är Isak Arvidsson i dag?

Anton Andersson skrev nyligen på för Ryska Posten och går in i tävlingen i par med Isak Arvidsson. Isak gör sitt första riktiga år som padelspelare, men med sin bakgrund som elitspelare i tennis har han alla förutsättningar att nå toppklass även i padel. Med Anton får han alla förutsättningar för att lyckas.

 

10) Baharak Soeymani.

Baharak är en underbar tävlingsmänniska som satsar stenhårt på padeln. I sommar har vi nåtts av filmklipp där hon sliter hårt nere i Marbella. Hur bra är hon nu? Baharak var i final i Luleå i par med Anna Velica och paret kan åstadkomma stora saker nu.

 

Det var tio punkter att verkligen se fram emot inför helgens Sane Open. 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk