Juniorklasserna vid SM ställs in

För få anmälningar gör att juniorklasserna stryks vid SM i Linköping.

SM i Linköping var tänkt att bli det första SM som innehöll allt från juniorklasser till veteranklasser.

Men när bara fyra lag på pojksidan och ett (!) lag på flicksidan hade anmält sig hade arrangörerna PDL och förbundet inget annat val än att stryka klasserna. Beslutet togs så sent som i dag efter ett telefonmöte.

- Vi hade hoppats på att åtminstone få ihop ett startfält med tolv spelare i varje klass, så vi hade kunnat köra gruppspel. Samtidigt visste vi att Linköping är en ny padelstad och att padel är nytt även i grannstäderna, säger von Scheele.

Lägg till att våra bästa juniorer har valt att ställa upp i A-klasserna.

Men trots bakslaget så vill inte Robert von Scheele vara alltför pessimistisk.

- Det tar sin tid. Om vi ser på Skåne och Helsingborg så har de spelat padel i åtta år och börjar nu få fram en bra ungdomsverksamhet. Ser vi på Halmstad där jag verkar så är vi inte där ännu. Däremot tror jag att vi om fem år kommer att ha 400 tränande juniorer inom padeln. Och om inte vi nått dit ännu så är det svårt att se att städer som Västerås, Örebro, Gävle och så vidare skulle ha gjort det.

Att padelförbundet brinner för ungdomsfrågorna råder det ingen tvekan om. Däremot är det en process att gå från skrivbordet till att få effekt ute i hallarna.

Robert von Scheele är däremot inte främmande för idén att senare i år få till ett renodlat junior-SM och att då för enkelhetens skull lägga det i Skåne.

- Då kan man även tänka sig en sponsor som kan ställa upp och täcka eventuella resekostnader för de som måste resa, säger han.

När tror du att Sverige kan ha ett junior-SM som verkligen är värt namnet?

- Om tre år ungefär. Det tar nog den tiden. Det kommer att växa fram och det finns ingen anledning till panik.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk