Frisk över en natt - nu drömmer Brodén om guld

En tennisarmbåge plågade honom i åtta veckor. Men en morgon var smärtan bara borta. Nu gör Ola Brodén comeback, parar ihop med Calle Knutsson och har stora drömmar.

Senast Padelfeber pratade med Ola Brodén från Malmö var hans padelliv på botten. Säsongen hade förstörts av skador och sjukdom. Då drabbades han dessutom för första gången av en tennisarmbåge, vilket tvingade honom att offra VM-kvalet.

- Jag rörde inte ett racket på åtta veckor. Men så, från en dag till en annan, försvann det. Det gick från noll till hundra. Det var bara borta.

Hans teori är att en stötvågsbehandling fick full effekt.

- Sista gången gjorde det riktigt ont. Han träffade nog exakt rätt. För morgonen efter var smärtan helt borta.

Det skedde under WPT-veckan i Båstad.

- Jag hade ju helt räknat bort Växjö och nästan SM också. Men så kom en blixt från klar himmel.

Ola Brodén hann med två träningspass innan helgens landslagsträning i Helsingborg.

- Det var kul att vara med men jag kände mig rostig. Jag har helt klart en bit kvar. Det märktes i timingen. Bollarna gick inte dit jag ville.

Ett första steg mot att hitta formen blir helgens SPT-tävling i Växjö där Ola Brodén bildar ett hyperintressant lag tillsammans med Calle Knutsson.

Hur kommer det sig att ni nu parar ihop?

- Vi hade faktiskt bestämt redan i början av året att vi skulle spela SM ihop. Och nu när jag plötsligt blev frisk tänkte vi båda att det vore bra att få en tävling ihop innan. Ett genrep som ger bra matchträning.

Tanken att just Ola Brodén och Calle Knutsson passar perfekt ihop har nog funnits hos fler än hos spelarna själva. Båda är bollsäkra och försvarssäkra och tanken var nog att de båda skulle ha spelat VM-kvalet ihop om inte Ola hade skadat sig.

- Ja, det tror nog jag också. Men förhoppningsvis kanske vi kan spela i VM istället.

Vad har ni för mål nu i Växjö och i SM?

- Det är svårt att ha någon annan förhoppning än att vinna. Calle är ju superduktig. Sköter jag bara mitt så har vi en jättechans.

Är det så det känns?

- Ja, faktiskt. Mycket hänger på mig. SM kanske är mer realistiskt att lyckas på, då har jag haft ytterligare tre-fyra bra träningsveckor, men vi åker inte till Växjö för att titta på. Vi vill ändå vinna varenda match.

Hur ser du på chansen att få spela med Calle Knutsson?

- Det är superkul och inspirerande. Han har ju allting.

I morgon ska paret matcha mot John Larsson och Christoffer Sonesson på Padel Crew. Vilket är lite intressant eftersom just dessa par lär mötas redan i andra omgången i Växjö.

- Men det spelar inte någon större roll. Man har ändå mött toppspelarna i Sverige så många gånger.

En sak som kan tala starkt för just Calle och Ola på SM i Linköping är att den hallen har hög takhöjd, samt det långsammare WPT-gräset Mondo, ett gräs som framför allt Ola Brodén alltid har hyllat.

- Ja, för mig är det en dröm. Man kan vara helt avslappnad och behöver inte stressa upp sig. Jag älskar verkligen att spela på det.

Johan Håkansson

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk