Förmågan som gör Windahl och Vasquez till vinnare

Riktigt illa ute i finalen. Då höjde sig Simon Vasqeuz och Daniel Windahl. Igen. "Det är en förmåga vi har och det är den som gör oss till vinnare", säger Simon Vasquez.

Ja, om segern i Luleå senast var hyfsat bekväm var Sane Open i Växjö en helt annan historia.

- Redan i första omgången mot Filip Svensson och Per Hjalmarsson var vi illa ute. Det hade kunnat gå hur som helst, säger Vasquez.

Men de svenska mästarna har en förmåga att lyfta sig när det verkligen behövs. Det visade de flera gånger i Växjö – inte minst i finalen.
Där väntade Calle Knutsson och Ola Brodén, vilket innebär att deras nya satsning tillsammans började med en succé.

Skaermavbild 2018 08 19 Kl 173135Första tävlingen ihop slutade med final för Calle Knutsson och Ola Brodén.

 

Vid ställningen 4-4 i första set hände två saker som hade kunnat bli dyrbara för svenska mästarna Windahl och Vasquez. Först blev Windahl varnad för att ha sparkat i väggen efter en miss. Sedan blev paret breakade fram till 5-4. Windahl var riktigt frustrerad och det såg ut som om matchen var på väg att rinnna ifrån dem.

- Men vi satte oss ner i sidbytet och drog några djupa andetag. Sedan lade vi upp en plan och fullföljde den, säger Vasquez.

Det var starkt mentalt och riktigt imponerande att breaka tillbaka till 5-5 och sedan ta setet. Vilket visade sig vara matchavgörande.

Vad sa ni till varandra i sidbytet?

- Att spela lite enklare. Mycket rakt och med marginal. Vi har den förmågan att lyfta oss när det verkligen gäller. Det är som om vi tar fram vårt bästa spel och att vi spelar bollarna till rätt. Vi tror på det vi gör och går för det fullt ut. Problemet för oss är när vi spelar utan plan.

Simon Vasquez var rejält imponerad av finalmotståndarna Brodén och Knutsson.
De hade just innan spelat en riktigt hård semifinal mot Bobby Seger och Andreas Pålsson. Den matchen slutade med att Bobby Seger fick kramp i båda benen och därmed tvingades bryta vid ställningen 1-1 i set.

- Men det visar bara hur tuff svensk padel har blivit. Alla måste vara enormt vältränade. Det håller inte längre att bara lira padel ett par gånger i veckan. Calle och Ola spelar så stabil och fin padel. De har en defensiv utan dess like och vi kände oss riktigt pressade. De blir riktigt tuffa på SM på de långsamma banorna i Linköping.

Vilket är högintressant i och med att Knutsson och Brodén lottades mot just Windahl och Vasquez redan i en kvartsfinal.

- Vi åkte på en jäkla lottning i SM. Ser man den så kan man inte tro att vi är förstaseedade, säger Vasqeuz. Det blir verligen inte lätt att försvara titeln. Men det är roligt, det är så det ska vara och det är så padeln utvecklas.

Värt att notera är ändå att Windahl och Vasquez nu vunnit två raka SPT-tävlingar utan att förlora ett set. Det är helt otroligt imponerande. Samt att de har tre segrar och en final på fyra tävlingar på touren. Självklart måste de gälla som favoriter även på SM.

- Nu ska jag ta ett par dagar ledigt. Sedan är det hård träning och fullt fokus på SM. Jag vill också passa på att tacka Växjö för en riktigt fin tävling och Ryska Posten som gör min satsning möjlig, säger Vasquez.

 

Skaermavbild 2018 08 19 Kl 172837

Antonette Andersson och Sofia Arvidsson tog hem finalen mot tävlingens utropstecken Ajla Behram och Mathilda Hamlin.

 

I damklassen vann precis som väntat Sofia Arvidsson och Antonette Andersson. De var helt enkelt i en klass för sig.

Men det roligaste och mest intressanta var finalparet.

Mathilda Hamlin och Ajla Behram från Göteborg visade att deras utvecklingskurva bara fortsätter.

På förhand hade Padelfeber utsett deras möte i första omgången mot Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl till en av tävlingens höjdpunkter. Det blev en precis så bra match som vi hade hoppats där Hamlin och Behram kunde vinna med 6-3 i avgörande set.

Sedan vann de semifinalen enkelt med 6-3, 6-1 över Baharak Soleymani och Anna Velica.

I finalen gjorde de också en riktigt bra insats, men att slå Sofia Arvidsson är än så länge en för stor uppgift för övriga svenska tjejer.

Arvidsson blir självklart storfavorit på SM, då hon ska försvara titeln tillsammans med Anna Svedenhov.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk