Barnen tränar gratis - tack vare kommunen

I Luleå gick kommunen in med ett stöd till padeln, vilket gjorde att Luleå Padelklubb kunde erbjuda två veckors läger helt kostadsfritt för barnen.

Anna Behm säger att hon har legat på Luleå kommun vid flera tillfällen och försökt få med den på padeltåget.

Till sist gav ”tjatet” resultat.

- Kommunen gick in med 20 000 kronor i stöd, vilket gjorde att vi har kunnat erbjuda gratis träningsläger nu i sommar, säger hon.

Skaermavbild 2018 08 10 Kl 150710

Anna Behm, eldsjäl och ledare i Luleå Padelklubb.

 

Under den här veckan har 18 barn tränat padel stenhårt i tre dagar.

- Och då har vi ändå tvingats tacka nej till 22 barn. Det roliga är att det till 75 procent inte handlar om barn till padelspelare. Vi har nått en helt ny målgrupp.

Under ledning av fyra instruktörer är det fullt ös och underbar stämning på banorna på Padel 365 i Luleå. Det är padelövningar som varvas med prestigefylld stafett och mycket skratt.

Skaermavbild 2018 08 10 Kl 150718

Stafett - där risken att få göra armhävningar hela tiden var närvarande.

 

För att ekonomiska förutsättningar skulle spela minimal roll har även Luleå Padelklubb, tack vare kommunalt stöd, kunnat erbjuda skjuts för alla barn till träningen.

Nästa vecka är det dags för lite äldre barn att ta över träningen – även då helt kostnadsfritt.

- Det känns så roligt att få med kommunen på det här. De var även och kollade in projektet tidigare i dag och de såg väldigt nöjda ut. Vi hoppas givetvis på en fortsättning, säger Anna Behm.

Just frågan hur Sverige ska få barn i padelträning stöts och blöts runt om i våra hallar. Många har hittat jättebra verksamheter, men det slutar ändå oftast i en kostnadsfråga. Nu har Luleå kommun och Luleå Padelklubb visat upp en variant som kanske kan fungera som inspiration för övriga kommuner och padelklubbar.

En liknande lösning har även nåtts i Västervik, där kommunalt stöd gjorde det möjligt att ha gratis träning för barn och ungdomar under juni. Dessutom har Sparbankstiftelsen gått in med ett stöd att PDL Center i Västervik kan erbjuda gratis träning en timme i veckan under de kommande fem åren. 

Skaermavbild 2018 08 10 Kl 150633

18 barn var i veckan i träning - helt kostnadsfritt. Ungefär 75 procent har ingen förälder som spelar padel.

 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk