Åsa Eriksson missar hela säsongen

Landslagsspelaren Åsa Eriksson missar resten av säsongen. Dels på grund av skada. ”Dessutom är jag gravid”, avslöjar hon.

Åsa Eriksson missade VM i Portugal för 1,5 år sedan, vilket hon in en tidigare intervju berättade var en enorm besvikelse.

Ända sedan dess har hon drömt om kommande VM i Paraguay.

Hon startade säsongen med att bilda par tillsammans med Antonette Andersson, vilket gav seger i säsongens första tävling i Halmstad.

- Allt kändes jättebra. Jag hade gått över till backhand och verkligen trivdes med Antonette.

De såg fram emot första tävlingen på Swedish Padel Tour. Åsa åkte upp till Göteborg för att träna med Antonette, men sedan kom bakslagen.

- Jag har drabbats av framfall av livmodern och fått spelförbud av läkarna. Det är en svit från förra förlossningen, men ändå ovanligt i min ålder.

- Framfall är ofta något man inte pratar om. Det är lite skamfyllt. Men jag kände: ”vad fasen ska jag inte göra det för?”. Det är lite som när jag berättade om cancern.

Åsas besvär kom dagen efter hennes träning i Göteborg och nu har läkarna gett totalt förbud för padel, löpning och styrketräning.

- Jag får inte göra något som anstränger buken. Så jag sitter på träningscykeln och drömmer om EM 2019, säger hon.

VM i Paraguay till hösten måste hon nämligen lämna återbud till. Men inte på grund av skadan.

- Nej, jag är nämligen gravid igen.

Ett besked som kom som en överraskning. Hon var helt inställd på att äntligen få spela ett VM.

- Nu blir det så att Stefan (Krüeger, Åsas sambo och landslagsansvarige) åker till Paraguay och inte jag. Lite snopet. VM var ju min grej. Efter förra besvikelsen såg jag verkligen fram emot det, men det kommer fler år.

Åsa Eriksson, som representerade Sverige vid senaste EM, berättar att hennes skada inte bekymrar henne i vardagen, men att hon förmodligen tvingas till operation efter förlossningen.

Läs mer: Läkarnas besked: Du har cancer

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk