Annons
Skaermavbild 2018 03 19 Kl 123443
Reportage

Windahl: "Sjukaste veckan i mitt liv"

Badalona Stenhård träning med världens bästa spelare, debut i WPT… Daniel Windahl är hemma igen efter ett mäktigt äventyr. ”Sjukaste veckan i mitt liv”, säger han.

Daniel Windahl var så besviken efter förlusten i WPT-kvalet tillsammans med Simon Vasquez att han inte klarade att ge en intervju.

När det gått ett drygt dygn har dock känslorna lagt sig, även om förlusten fortfarande svider.

- Den var verkligen bitter. Kanske min bittraste förlust hittills. Det kändes verkligen som om vi borde ha tagit den matchen om vi spelat normalt.

Varför kom ni inte upp i toppnivå?

- Jag har mina tankar om mig själv. Jag tror helt enkelt jag körde för hårt veckan innan. Under torsdagen och fredagen kände jag att jag inte orkade lika mycket. Då sa Marcela (tränaren) att jag skulle gå av banan. Jag tror jag spände mig så mycket under träningarna som man ville prestera på att jag lite gick in i en mental vägg.

Skaermavbild 2018 03 19 Kl 123139Simon Vasquez och Daniel Windahl spelade stundtals strålande i sin WPT-debut, men även slarvigt och svagt. Ojämnheten blev deras fall.

Windahls uppladdning var inte den vanliga, om vi säger så. Men det återkommer vi till. Vi stannar kvar en stund vid Windahl och Simon Vasquez debut i WPT-sammanhang.

De svenska mästarna mötte Sebastian Blanco och Borja Lopez Vidal, ett ungt spanskt par, och förlorade en riktigt hård match i tredje avgörande set.

- Jag tycker inte dom hade något jättespeciellt. De försvarade sig bra och satte in mycket bollar. I första set försvarade de lågt och i andra set lobbade de väldigt mycket.

Svenskarna gick fram till 5-2 i första set – men tappade sedan fem raka game.

- Det var för många lätta misstag, sedan hade de lite med sig. Men när vi tappade serven 5-5 var vi för självsäkra och spelade för svårt.

I andra set var det lite omvända roller. Spanjorerna hade ett break, men svenskarna lyckades vända och vinna i tiebreak.

- Vi spelade upp oss. Framför allt jag. Innan hade jag varit alldeles för anonym på banan. Men just tiebreak var vår bästa period i matchen.

I tredje set följdes lagen åt till 4-3, då spanjorerna bröt. Sedan rann matchen iväg.

- Det var jävligt bittert. Om vi spelar normalt tycker jag att vi ska ta dom i två raka. Vi håller den nivån. Men vi åkte dit för att få erfarenhet och det fick vi, så på det sättet var det nog bra.

Windahl återkommer till sin mentala trötthet och då kommer vi naturligt in på de veckor som föregick WPT-äventyret.

Tillsammans med Just Tens team i Sverige fick Windahl chansen att leva padeldrömmen i Barcelona och träna under Marcela Ferrari mot några av världens bästa spelare.

Skaermavbild 2018 03 19 Kl 123038Windahl tillsammans med Marcela Ferrari och Martin Pineiro, rankad 29 i världen.

Bland annat fick han träna mot båda världsettorna Fernando Belasteguin och Pablo Lima.

- Det var helt sjukt. Jag tror den sämsta jag tränade mot är rankad 80 i världen. Men jag kände under torsdagen och fredagen att jag inte orkade lika mycket. Jag tror att jag hade spänt mig så mycket under träningarna för att jag ville prestera så väl. Jag blev lite mentalt utbränd. Jag gick in lite i väggen och det är givetvis något att lära av.

Hur var det att träna med Bela?

- Man trodde inte det var sant när man stod där på samma bana. Bela, alltså…man förstår verkligen varför han är den bästa genom tiderna. När han drar på går det inte att göra något.

Berätta om passet?

- Vi körde två mot en. Jag och Guillermo Casal mot Bela. Det är otroligt vad bra han är. Sjukt. Och man förstår nu hur proffsiga dom är, hur mycket kvalitetsjobb de lägger ner. Bela och Lima kör sina 1,5 timmar om dagen med fullt fokus. Sedan gym och rehab. Och det är något man kan ta efter. Man behöver inte stå fem timmar om dagen på banan, två timmars kvalitetsträning räcker.

- Jag pratade en del med Bela om hur de lägger upp träningarna. Och de kör mycket två mot en.

Windahl hyllar även tränaren Marcela Ferrari, som lite tagit honom under sina vingar.

- Hon är de bästa tränare jag någonsin haft. Jag älskar henne verkligen på ett vänskapligt sätt. Hon är så mån om hur spelarna mår hela tiden och jag tror det är därför vi klickar så bra.

Vad är det hon har nött med dig under veckorna?

- Det är många nya saker att tänka på. Hur jag träffar bollen. Hur jag taktiskt ska lägga upp bollen. Ibland är man vilsen och det lär ta ett tag innan allt det nya sätter sig.

Nu är WPT-äventyret över för den här gången. Nästa WPT för Windahl och Vasquez blir i Alicante i början av april.

Men innan dess väntar Evopros Masters, årets första tävling på Swedish Padel Tour. Windahl och Vasquez går in som en av de stora favoriterna, men har fått en riktigt tuff lottning.

- Det ska bli riktigt roligt. Nu ska jag vila ett par dagar innan jag börjar träna igen. Jag och Marcela har gjort en utvärdering hur jag ska träna och hur jag ska lägga upp träningarna. Det blir fortsatt prio på defensiven och hur man tar sig därifrån till offensiv.

- Jag och Simon har en period nu när vi måste lära oss nya saker innan vi får ihop det. Vi vet inte hur lång tid det tar innan vi känner oss trygga att vinna en match från bakplan. Förhoppningsvis går det så snabbt som möjligt.

Har du fått några aha-upplevelser gällande padeln där nere?

- Ja, lite. Att man inte behöver pressa bollen hela tiden. En defensiv volley kan räcka för att hålla tillbaka motståndarna.

Vad har ni för förväntningar på SPT-tävlingen?

- Det ska bli kul. Jag är lite mör i huvudet just nu, men efter ett par dagars vila känns nog allt bra igen. Det är alltid kul att komma till Helsingborg och träffa familjen också.

Ni har fått en tuff lottning. Ni möter Hollands bästa lag redan i första matchen?

- Ja, det blir tufft, men de är långt ifrån omöjliga. Spelar vi som vi kan så tycker jag att vi ska ha koll på den matchen, men det är riktigt bra spelare.

Johan Håkansson

Annons
Annonser

Sponsorer

 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • Wilson
 • Skaermavbild 2019 01 08 Kl 142550
 • 175648 Padelevent Logovj
 • PDL
 • Png Matchi Logo Slogan
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • 1
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • 25488985 1537573959657758 149684766 N
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Skaermavbild 2018 01 17 Kl 163158
 • Logga
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping