"Vi ska bli det nya stjärnparet"

Hemmaseger i PDL-Open för Simon Vasquez och Daniel Windahl. Och nu siktar paret riktigt högt.

Windahl och Simon Vasquez var det stora hemmahoppet och laget höll för ett visst favorittryck. De gick obesegrade i gruppspelet, vann semifinalen med 2-0 i set över Roger Fridolf och Tobias Blixt och spelade långa stunder helt felfritt i finalen mot Andreas Beer och John Larsson.

Skaermavbild 2017 09 17 Kl 154531

Andreas Beer och John Larsson gjorde ett lysande första set i finalen.

 

Men det började i motvind.

- Vi kom in fel i finalen och hade ett dåligt servegame. Samtidigt spelade John väldigt bra. Han styrde första set helt och hållet.

En liten taktikändring och att Vasquez höjde sig ändrade matchbilden helt och hållet.

- Vi fick med oss viktiga bollar i andra set, efter det förlorade vi sparsamt med poäng. Vi spelade i det närmaste perfekt.

Vasquez spelade mindre rakt och de kunde via korta bollar och lobbar på Beer ta över nätet. Väl där var de skoningslösa.

- Hallen passar oss väldigt bra. Vi kan väggarna och spelet är oerhört snabbt. Dessutom spelade vi med de snabbaste Wilsonbollarna. Det står ”mas rapida” på dom, haha.

Och det gillar ni?

- Ja. Samtidigt får man inte spela FÖR snabbt. Man måste bygga upp poängen. Men vi får bra utdelning på våra smashar och volleys. Väl på nät var det no mercy och on fire!

Windahls utvecklingskurva fortsätter att gå rakt uppåt och han är högaktuell för det svenska EM-laget som ska åka till Portugal i november.

Han är en av de tio herrar som är uttagna till nästa landslagssamling i oktober.

Enligt vad Padelfeber erfar är de övriga Andreas Pålsson, Anton Andersson, Bobby Seger, Ola Brodén, Calle Knutsson, Husein Mehmedovic, John Larsson, Andreas Beer och Christoffer Sonesson.

- Jag är supertaggad. Det är det här man har jobbat för sedan förra året. Och spelet går bara framåt. Väggarna känns bättre, även spelet framme på nätet. Mitt padeltänk har också utvecklats.

Fick du någon personlig feedback av förbundskaptenerna under lägret i Löddeköpinge?

- Ja. De säger ju att det ser bra ut, men att jag behöver lobba lite mer rakt – och på rätt bollar. Men spelet framme på nät är de hur nöjda med som helst. Jag har även lärt mig bandeja bra. Det är bakplansspelet jag måste öva mer på, även om jag gjort stora framsteg redan.

Hur känner du i dag när du till exempel möter Anton Andersson i diagonalen?

- Jag känner mig inte stressad längre. Det är tvärtom mot hur det var innan. Det är ett skönt tecken att jag kan vara lugn även när jag möter bra spelere.

Windahl och Vasquez ska spela SM ihop i oktober och hoppas där kunna åstadkomma stora saker.

- Ja, jag hoppas att vi får ett utropstecken efter oss där. Vi har sagt att nästa säsong ska det vara vi som är i de flesta finalerna. Vi ska bli de nya Bobby och Pålle. Det är hela vår ambition.

Skaermavbild 2017 09 17 Kl 163125

I b-klassen vann hemmaspelarna Tomas Carlzon och Christian Wall. Som i finalen besegrade TV-profilen Peter Jihde och Fredrik Nyberg. Jihde visade sig vara en riktigt bra fh-spelare som spelade med luriga vinklar och stor känsla.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk