Juniortrio ska hårdträna i Spanien

Drop Shot skapar ett juniorteam i Sverige och hjälper tre talanger att få proffsträning i Madrid.

Det är 17-årige Douglas som tillsammans med 14-åringarna Leo Hylander och David Landén som ska ingå i laget, som via teamet får en riktigt bra chans att utvecklas.

Dansken Casper Gyrsting, som äger Drop Shots agentur i Sverige, berättar om satsningen.

- Visst, vi är ett märke som är kommersiellt. Men vi kan inte bara tänka så. Vi måste även göra andra saker och padeln är en så ung sport. Vi måste få in fler juniorer att börja spela och genom att sponsra dessa tre hoppas jag att de blir lite kända på skolan och bland vänner. Och att de kan locka dit ännu fler spelare så att vi snart har tio gånger så många juniorer i träning.

Tanken är att alla tre ska åka ner till Madrid och träna under den argentiska tränaren Juanca Dezeo. Douglas ska åka ner en weekend varje månad, medans Leo och David ska åka lite mer sällan.

- Alla dessa tre är verkligen dedikerade för padeln och vill gå all in på sporten. Jag har träffat både dem och deras föräldrar och det känns kul att vi kan skapa något tillsammans.

Skaermavbild 2017 12 18 Kl 184315

En gång i månaden ska Douglas Rutgersson åka till Madrid och träna.

 

Douglas Rutgersson säger till Padelfeber:

- Det kommer bli teknikträningar, men även teorilektioner och matchspel. Förhoppningsvis kommer det göra mig bättre och öka min spelförståelse. Jag tror att jag kommer att utvecklas.

Douglas Rutgersson satsar riktigt hårt på padel. Han går andra året på padelgymnasium, vilket innebär att han två gånger i veckan tränar på skoltid. Ofta tillsammans med landslagsspelaren Husein Mehmedovic.

- ”Husse” är fantastisk. Jag tippar att det är det bästa man kan få som tränare i Sverige. Det är nästan nya övningar varje gång.

Förutom träningarna på skoltid kör han ytterligare 1-3 padelpass och 1-2 fyspass.

- Dessutom har jag seriematcher både på Helsingborgs Racketklubb och på Padelcrew.

Skaermavbild 2017 12 18 Kl 192523

David Landén och Leo Hylander är bara 14 år - men satsar redan hårt på padel.

 

Padelfeber hoppas få rapportera många gånger i framtiden om denna hårdsatsande trio från Helsingborg.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk