Tennisstjärnan öppnar padelcenter i Västerås

Nio titlar blev det på WTA-touren. Nu väntar en ny karriär för Åsa Svensson.

42-åriga Åsa Svensson var i många år ett framgångsrikt tennisproffs på WTA-touren. Som bäst var hon rankad 28 i världen och hon hann under sin karriär samla på sig nio WTA-titlar (tre i singel och sex i dubbel).

Nu väntar nästa stora utmaning i hennes liv – som verksamhetsansvarig på Västerås Padelcenter, som beräknas stå klart i augusti.

- Ja, vi är precis på väg att resa upp burarna. Det kommer att bli riktigt läckert, säger hon.

Västerås har bara haft en bana tidigare, vilket gjort att sporten inte kunnat växa nämnvärt.

- Det har varit i princip samma spelare som spelat på banan. Så vi tänkte att ”nu vår vi ta tag i det här”. Sedan gick det snabbt från tanke till handling.

”Vi” är Åsa och henns man Niclas – tillsmammans med kompanjonen Juha Karpinen. Västerås Padelcenter är ett nybygge och kommer att innehålla fyra banor.

- Sedan ska vi ha en social övervåning med bastu, relax och konferensmöjligheter. Vi vill vara en anläggning som är familjär, social och trevlig. Det ska vara kul att hänga här.

Gänget bakom hallen i Västerås har studerat flera hallar i Sverige och snappat upp idéer lite här och där.

- Vi vill inte vara en industrilokal där man slänger in några burar och kör. Just bastun med glasfasad ut över banorna så man kan se spelet blir häftigt.

Hur är ditt eget intresse för padel?

- Det har ökat. Jag tycker att det är väldigt trevligt att spela padel och på tennisbanan är inte utvecklingspotentialen så hög längre, haha.

- Jag spelar inte jättemycket än utan är mer tänd på att hjälpa till att få upp intresset med aktiviteter och sociala sammanhang.

Västerås har redan, innan hallen ens öppnat, ett gruppspel med 60 par anmälda. Åsa Svensson ser även fram emot att starta nybörjarkurser för tjejer.

- Det är sånt jag brinner för. Att bredda sporten.

Allt ska vara klart för invigning i mitten av augusti. Sedan väntar förmodligen flera nya padelcenters i närområdet av samma konstellation.

- Fyra banor kommer man inte långt med om man vill bredda för juniorer. Jag tror att det blir fler ställen inom kort, säger Åsa Svensson.

När det gäller hennes eget spel har hon lovat sig själv att hålla det på en social nivå – men det är ett löfte hon inte är säker på att kunna hålla.

- Man vet inte hur det blirnär det väl hettar till, haha.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk