Svenskarna intar Barcelona

Flera tar chansen att spela World Padel Tour

WPT i Barcelona börjar med förkval på lördag och flera svenska spelare tar chansen att få möta bästa tänkbara motstånd.

Billie Gajic och Antonette Andersson åker ner och gör därmed sin andra WPT-tävling tillsammans.

- Vi avvaktar dock att boka hotell och resa. Vi har ännu inte fått något besked om vilken dag damerna börjar och vill inte lägga ut pengar i onödan på flera hotellnätter, säger Billie.

Lottningen väntas släppas ikväll eller i morgon.

Vad har ni för förväntninar?

- Oj, bra fråga. För min del är det att få erfarenhet. Det här året och nästa är uppbyggnadsår för mig. Jag vill bli bra på padel och då måste jag bygga upp mig och få erfarenhet. Jag behöver spela mer padel och få bort tennisen. Så jag vill mäta mig mot en högre nivå och se om jag har blivit bättre eller sämre. Få bra matchning mot bra motstånd.

Just att spela utomlands blir allt viktigare för Billie. Inte minst eftersom flera av de bästa damerna i Sverige har slutat tävla.

- Vi behöver komma ut för att få matchning mot bra damer. Vi kan matcha mot herrar i Sverige, men det är ett annorlunda spel. Dampadel har längre bolldueller.

Bille och Antonette spelar ett förkval och det är ett brutalt läge. Förlust så är det direkt slut.

- Men det är vi vana med från tennisen. Vi behöver den pressen. Det är en lyx i Sverige att man alltid är garanterad två matcher. Åker vi ut så får vi försöka hitta sparring en extra dag.

Antonette Andersson har varit i USA och hälsat på familj och vänner, men det tror jag bara är bra. Vi var ganska slitna och nu har vi fått slappna av lite.

Billie har dessutom en plan att spela minst tre WPT-turneringar till i sommar: i Valladolid, Murcia och i Mijas. Då blir det i så fall med spanska partners.

- Den första är bestämt. Den ska jag spela med en tjej som heter Silvia Gomez och är rankad 61:a i världen. Vi testar där. Funkar det bra kan det bli fler.

Billie och Antonette får dessutom sällskap i tävlingen av Kim Olsson och Tobias Blixt från Helsingborg.

De ska nämligen ner till Barcelona och träna med Team Evopros och passade på att ansöka om ett Wild Card.

- Det blir sjukt kul. Jag har ju spelat mycket nere i Spanien och vet hur duktiga det är. Och att spela en WPT är ju en bucketlistgrej. Att få testa på det är fantastiskt.

Blixt och Olsson har spelat riktigt bra på slutet – inte minst i Göteborg där de först pressade slutsegrarna och sedan vann platen.

- Det var nog första gången vi följt vår spelplan hela vägen, säger Olsson.

Efter WPT stannar hela Team Evopros i Barcelona för ett läger.

- Vi ska alla bo i en stor lägenhet för att bygga lagkänsla. Sedan tränar vi två timmar på förmiddagen och spelar match på kvällen, säger Kim.

Johan Håkansson 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk