Annons
Skaermavbild 2017 10 25 Kl 115531
Artikel

Storsatsning ska ta Windahl till toppen

Uppsala Nyblivne svenska mästaren Daniel Windahl flyttar till Uppsala. Där väntar en helhetslösning, uppbackad av flera företag, som ska ta honom närmare padeleliten. ”Det här är perfekt för mig”, säger han.

Windahl bor i Stockholm där han jobbat som padeltränare på PDL.

Men den 4 november går flyttlasset till Uppsala och en upptrappning i den målmedvetna satsningen.

- Det kommer bli en del timmar som tränare även nu, men betydligt mindre än i Stockholm. Det gör att jag kan satsa mycket mer på mig själv som spelare, säger Windahl.

Bakom satsningen står Uppsalas starke man Andreas Ehrnvall. Han driver Uppsala Padelcenter och är en av delägarna till Padelpartners.

- Jag fick faktiskt idén när jag såg Daniel och Simon Vasquez spela i Uppsala. Touren har domnerats av äldre spelare, men här hade vi två unga som verkligen vill bli bra. Där föddes tanken på att kunna göra något, säger Ehrnvall.

Img 9236

Andreas Ehnrvall coachade Windahl och Vasquez i SM-finalen. Nu blir Ehrnvall ansvarig för Windahls utveckling.

 

- Vi kommer ju båda från tennisen och förstår vilken uppoffring som krävs för att bli riktigt bra. Jag vill hjälpa Daniel med förutsättningarna, säger Ehrnvall.

Den satsningen innehåller flera bitar. Bland annat har Padelpartners hjälpt Windahl med arbete. Han ska bli tipsexpert för tennis åt ett tipsbolag.

- Jag ska skriva ner mina tankar och vad jag tror om olika matcher. Det är ju ett jobb jag kan göra var som helst i världen och något jag kommer tycka är väldigt skoj, säger Windahl.

Dessutom kommer ett internationellt samarbete med Bullpadel i Spanien att inledas vid årskiftet, vilket ska ge möjligheter för Windahl att åka till Spanien och träna med några av världens bästa spelare, under de bästa tränarna.

- Det går inte att bli en toppspelare om man bara tränar i Sverige. Du behöver komma till Spanien och vara där.

Img 9298

Vasquez och Windahl vann SM. Nu siktar de tillsammans ännu högre.

 

I Bullpadels team finns bland andra Maxi Sanchez, Paquito Navarro, Federico Chingotto och Juan Tello. Samtliga spelade i Uppsala i somras.

- Förhoppningen är att Daniel ska kunna vara i Spanien så många veckor som möjligt, säger Ehrnvall.

Samtidigt går satsningen vidare tillsammans med Simon Vasquez, som också fått bättre förutsättningar genom samarbeten med sponsorer.

- Vi ska köra tillsammans två gånger i veckan. Vår ambition är att först etablera oss som ett av Sveriges bästa par, sedan åka ut och tävla mer utomlands, säger Windahl.

Hans målsättning är skyhög.

- Jag vill ju skriva svensk padelhistoria. Jag vill bryta ny mark, både för mig och för Sverige. Jag vill komma in i de stora turneringar och även börja vinna matcher där.

Windahl började sin stora padelsatsning för ungefär ett år sedan. Vägen mot toppen har gått fort, fortare än någon kunde ana och nu är han alltså svensk mästare. Något som han kunnat njuta av nu ett par veckor.

- Det känns underbart. Vi visste innan att vi hade chansen om vi fick ihop spelet den helgen. Samtidigt handlade det om två-tre bollar i kvartsfinalen. Vi hade kunnat åka ut där. Men det är små marginaler, precis som inom tennisen.

Andreas Ehrnvall säger att värvningen av Windhal bara är början. Ambitionen i Uppsala är att bygga upp ett team med flera toppspelare.

- Det är något som vi vill ska bli riktigt bra. Daniel blir flaggskeppet, men tanken är att få med andra bra spelare som kan hjälpa varandra och som i sin tur kan hjälpa de yngre. För det är ändå med barn och ungdomar vi ska bygga den här sporten och Windahl är en perfekt förebild för dem.

I november väntar EM i Portugal för Windahl. Dit åker han alltså som en Uppsalaspelare.

Johan Håkansson

Annons
Annonser

Sponsorer

 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • PDL
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • 1
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • 25488985 1537573959657758 149684766 N
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Skaermavbild 2018 01 17 Kl 163158
 • Logga
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping