Sonesson petad: ”Klart jag är besviken”

Två namn skulle bort. Ett av dem blev Christoffer Sonesson. "Klart jag är besviken", säger han.

Sonesson har de senaste två säsongerna tillhört Sverigeeliten. Under hela förra säsongen bildade han ett fruktat par med Björn Mossberg, som ledde till seger i Mastersslutspelet i Stockholm och som belönades med en plats för de båda i VM-laget.

I år gick de skilda vägar och båda har varierat sina spelpartners.

Sonesson har spelat några turneringar tillsammans med den spanska talangen Luis Pozo. Paret vann bland annat tourtävlingen i Göteborg.

De flesta hade nog räknat med att Sonesson skulle tas ut i EM-truppen, men när den släpptes i förmiddags saknades hans namn. Det var han och John Larsson som ströks när två spelare skulle bort. De forehandspelare som tagits ut är Ola Brodén, Bobby Seger, Andreas Beer och Husein Mehmedovic.

- Det är inte så mycket att kommentera från min sida egentligen. Gabo och Dani har tagit ut det lag de vill ha med sig till EM. Men det är klart jag är besviken, annars hade jag inte haft på uttagningen att göra överhuvudtaget.

Har du fått någon motivering till varför du inte togs ut?

- Nej, jag har inte hört något. Men det kommer säkert.

Sonesson ska till helgen spela SM och bildar där par med Calle Knutsson. Paret nämns som ett av de som kan bli svenska mästare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk