PDL:s flaggskepp invigt - drömmer om SM

I helgen invigdes PDL i Linköping, Sveriges hittills största padelhall. Nu drömmer ägarna om att få arrangera SM redan i år.

Den nya hallen i Linköping, som bland annat drivs av förre hockeystjärnan Magnus Johansson, har elva banor, drygt tio meter i takhöjd och utrymme att springa ut på alla banor. Det är PDL:s verkliga flaggskepp så här långt och går direkt in högt på listan över Sveriges bästa padelhallar.

- Dessutom har vi möjlighet att bygga ytterligare banor om intresset blir nog stort, säger Henrik Söderberg, vd för PDL Group.

Vid invigningen närvarade PDL:s affischnamn Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw och det lockade ungefär 500 besökare.

- Ändå kändes det luftigt eftersom hallen är så stor. Men det viktiga var att alla fick testa padel. Sedan körde vi en uppvisningsmatch också, säger Söderberg.

Snart släpper svenska padelförbundet ansökan om att få arrangera SM och PDL i Linköping är en av platserna som är tänkbara.

- Vi tänker lämna in en ansökan. Linköping ligger ju dessutom ganska mitt i Sverige så det skulle vara rättvist för alla, säger Söderberg.

PDL har på kort tid öppnat en rad nya hallar i Sverige, men har inga planer på att slå sig till ro.

- Vi jobbar hela tiden på att få fram nya hallar. Vårt mål är tio nya anläggningar i år. Vi kan inte sätta oss tillbaka och rida på padelvågen, vårt mål är att driva själva vågen och då måste vi fortsätta jobba stenhårt.

- Vi har testat oss fram och börjat hitta en mix som passar bra för oss. Och vi finns i storstäder och småstäder, i syd och i norr.

Skaermavbild 2018 03 19 Kl 193337

 

Skaermavbild 2018 03 19 Kl 193138

Skaermavbild 2018 03 19 Kl 193259

Skaermavbild 2018 03 19 Kl 193104

Skaermavbild 2018 03 19 Kl 193026

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk