Paquito kommer till Uppsala

Minst två världsstjärnor kommer till Uppsala. Och det kan bli fler.

Förra året blev det stor uppståndelse då Uppsala lyckades locka upp en av världens bästa spelare för att spela en tävling på Swedish Padel Tour.

Maxi Sanchez bytte de stora arenorna i Spanien och Argentina mot en industrilokal i Sverige och tog hem tävlingen tillsammans med Andreas Ehrnvall.

När Uppsala nu arrangerar sin tävling i början av juni så fanns ambitionen att åter locka hit världsspelare.

Vilket nu har lyckats.

- Det blev precis klart att Maxi Sanchez kommer tillbaka. Dessutom kommer även Paquito, säger Andreas Ehrnvall till Padelfeber.

Paquito, som egentligen heter Fransisco Navarro Compán, är rankad trea i världen och är Spaniens bästa spelare. Han är dessutom känd för att vara världens kanske mest underhållande spelare, som kan utföra de mest otroliga slag.

Uppsala ska arrangera en challengerturnering på touren den 3-4 juni. Turneringen med storstjärnorna spelas dagarna efter, den 5-6 juni.

Ehrnvall har dessutom målet att locka hit ännu fler världsspelare. Det kan faktiskt bli så att världens bästa spelare, Pablo Lima och Fernando Belasteguin kommer.

- Jag väntar faktiskt på svar där. Både Bela och Lima vill komma. Det vore otroligt häftigt.

Precis som förra året siktar Uppsala på att skapa TV-sändningar av sitt arrangemang. Där förs just nu samtal med en etablerad TV-kanal.

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk