Vilken padelfest när världseliten kom till PDL

Vilket padelparty det blev när delar av världseliten besökte PDL i Stockholm. ”Fantastiskt roligt. Vilken möjlighet för våra killar”, säger Jonas Björkman.

För två år sedan dök Monte Carlos padelklubb upp för klubbmatch mot PDL i Stockholm och visade hur världspadel går till.

I helgen gjorde klubbarna om händelsen.

- Tyvärr blev Fabrice Pator sjuk just innan, så Thomas Johansson (före detta Grand Slam-mästere i tennis) fick ta ledarrollen för Monte Carlo, berättar Björkman.

Skaermavbild 2018 04 29 Kl 214855

Jesper Blomqvist kom på besök och spanjorerna hade full koll på honom. PDL:s Jonas Björkman och Henrik Söderberg längst till höger.

 

PDL hade spetsat sitt lag med landslagsspelarna Andreas Pålsson och Andreas Beer.

- Det har varit en bra och lärorik helg för alla. I fredags mixade vi lagen så flera av våra killar har fått spela med och mot världsspelare, säger Björkman.

I Monte Carlos lag fanns flera världsspelare: Paquito, Lebron, Gaby Reca, Chingotto och Tello.

- Ganska coolt faktiskt. Och de tyckte att padeln går framåt mycket i Sverige. Att det var betydligt fler som kunde spela bra än för två år sedan. Och de la sitt spel på en ganska bra nivå. De spelade lite lagom, men ibland tryckte dom till eller hoppade och drog på, säger Björkman.

Skaermavbild 2018 04 29 Kl 214833

PDL:s lag - spetsat med Andreas Pålsson och Andreas Beer.

De körde tre matchrundor i går och en i dag, innan de avslutade med att mixa runt lagen.

Dessutom bjöd de bästa spelarna på ett träningspass i värdsklass. Eftersom WPT börjar redan på torsdag ville de få lite tempo i kroppen. Därför spelade Chingotto/Tello en träningsmatch mot Paquito och Lebron.

- Det har varit så lärorikt att se vad dom gör. Hur de slår sina volleys, hur de slår sina smashar. Ibland bjöd de på ögongodis och slog slag vi aldrig har sett. Det var häftigt. Sedan är ju tjusningen med padeln att även om man vet att man ska få storstryk så får man ändå vara med och spela. Det blir bra dueller och får en feeling på hur världseliten spelar.

Jonas Björkman spelade Swedish Padel Tour i Helsingborg och lovar att det blir fler tävlingar framöver.

- Jag hade hoppats spela i Örebro, men det gick inte. Men i Stockholm hoppas jag verkligen kunna spela.

Med vem?

- Det vet jag inte.

Dessutom avslöjar han att han för första gången i helgen testade att spela i backhandrutan och att det gav mersmak.

Vad har varit det största intrycket i helgen?

- Stämningen. Att vi har hittat ett sånt här trevligt samarbete. Nu hoppas jag att vi kan åka ner till dom i Monte Carlo.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk